Acció Cultural i la Coordinadora Obrera Sindical convoquen marxes el Nou d'Octubre

Les dues manifestacions, que han rebut autorització de la delegació del govern espanyol, coincideixen amb l'inici del juí per les agressions feixistes del 2017

Imatge de la manifestació convocada per la Comissió 9’Octubre el 2022
Imatge de la manifestació convocada per la Comissió 9 d’Octubre el 2022 / Europa Press

Dues manifestacions cíviques recorreran el Nou d'Octubre els carrers del centre de València: una convocada per Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i l'altra, per la Coordinadora Obrera Sindical. Les marxes eixiran alhora, però conclouran en dos punts diferents de la ciutat, segons ha informat la delegació del govern espanyol.

La tradicional manifestació d'Acció Cultural partirà a les 18:00 hores de la plaça de Sant Agustí sota el lema "Per un País Valencià antifeixista" i recorrerà els carrers Xàtiva i Colom fins a la plaça Amèrica. La de la Coordinadora Obrera Sindical, que arrancarà a la mateixa hora i també des de Sant Agustí, acabarà al Parterre.

Les manifestacions coincideixen amb l'inici del juí per les agressions feixistes del Nou d'Octubre del 2017, en què hi ha 28 processats amb vincles amb la ultradreta, i que estan acusats de rebentar la marxa d'Acció Cultural i atacar alguns participants i diversos informadors. La majoria dels imputats anaven a acceptar els fets a canvi d'una rebaixa de pena, però el desacord sobre les ordes d'allunyament en la primera sessió del juí, el 25 de setembre, van portal el tribunal a suspendre la vista i posar nova data a primers de març.

També et pot interessar

stats