Acaba el termini per a registrar a les Corts les esmenes a les cinc lleis del PP i Vox

El PSPV i Compromís han anunciat esmenes a la totalitat de les lleis de concòrdia, llibertat educativa, transparència, antifrau i À Punt

L'oposició registra a les Corts les esmenes a les cinc lleis del PP i Vox / À Punt NTC

Este dilluns s'acaba el termini a les Corts per a registrar esmenes a les cinc lleis que han presentat en bloc el PP i Vox —les lleis de concòrdia, llibertat educativa, transparència, antifrau i À Punt—. L'oposició coincideix en la diagnosi i en l'estratègia i, tant el PSPV com Compromís presentaran en el registre d'entrada les esmenes a la totalitat. El PP i Vox les rebutjaran, però obliguen al debat, al pas per comissió i a celebrar un altre ple per a l'aprovació definitiva. Enmig, estarà també la negociació de les esmenes parcials, 333 només dels socialistes.

El síndic del PSPV, José Muñoz, afirma que es demostra que “amb la mal anomenada llei de concòrdia, que per a nosaltres és de dignificació del franquisme; la falsa llibertat educativa, i l'intent de control polític de la radiotelevisió pública valenciana” hi ha “una marxa arrere” en el procés democràtic valencià.

Una ofensiva parlamentària que Compromís complementarà en més fronts. El síndic valencianista Joan Baldoví confirma que presenten “moltes esmenes de tot i algunes de supressió” i adverteix al govern valencià: “ens tindran enfront, als carrers i als jutjats”.

Mentrestant, el PP deixa la porta oberta a modificar els seus propis textos i incorporar algunes de les idees de l'oposició. La portaveu adjunta dels populars, Laura Chuliá, diu que “el que ha demostrat el Consell de Mazón, i ell mateix, és la seua capacitat de diàleg”. Com i quina és la profunditat de les modificacions és ara la incògnita.

També et pot interessar

stats