Ábalos planteja un peatge en carreteres "testimonial i sense afany recaptatori"

El ministre de Transports ha apel·lat al patrimoni comunitari de "qui usa paga, igual com que qui contamina paga"

Imatge d'arxiu de vehicles al seu pas per l'AP-7
Imatge d'arxiu de vehicles al seu pas per l'AP-7 / À Punt NTC

El ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, ha explicat que, a l'hora d'implantar un sistema de pagament per ús a la xarxa de carreteres de l'Estat, el govern espanyol "el plantejaria d'una manera quasi testimonial, més per principi de responsabilitat que per afany recaptatori".

Ábalos ha afirmat que el preu que ha pensat l'executiu de Pedro Sánchez "ha sigut com a mínim un terç més barat" que el que va considerar el de Mariano Rajoy al febrer de 2018, de 246 euros anuals per turisme i 7.066 euros per camió, segons l'informe que va encarregar a l'empresa estatal Ineco.

Després de reiterar que la mesura no tirarà avant si no té el suport parlamentari que requereix la reforma legal corresponent, Ábalos ha apel·lat al patrimoni comunitari de "qui usa paga, igual com qui contamina paga", amb independència -ha dit- que els seus compromisos amb el sector de transport són "plenament vigents".

El ministre ha posat l'accent que tots els països de la Unió Europea apliquen un sistema de pagament per ús d'autovies, mentre que "ací no tenim res" per al manteniment i conservació de la xarxa de carreteres.

També et pot interessar

stats