Ábalos: "Pensaré la dimissió amb el meu partit, no perquè m’ho demane el PP. No estic acusat de res"

Sánchez es manté implacable contra la corrupció "caiga qui caiga"

El diputat socialista José Luis Ábalos durant el ple d'aquest dimecres en el Congrés dels Diputats
El diputat socialista José Luis Ábalos, durant el ple d'aquest dimecres al Congrés / Chema Moya (Efe)

L'exministre de Foment, exsecretari d'organització del PSOE i actual diputat socialista per València, José Luis Ábalos, ha afirmat estar "sempre a la disposició del partit", per la qual cosa la seua possible dimissió pel cas Koldo està determinada per l'organització: "Pensaré la dimissió amb el meu partit, no perquè m'ho demane el PP. No estic acusat de res".

Així ho ha indicat Ábalos en una entrevista publicada en El País, en què ha dit que si el partit li demana l'acta de diputat —després de la detenció del seu exassessor Koldo García per un cas de suborns en contractes de compra de mascaretes durant la pandèmia—, "haurà de fer-ho convenientment" i aclareix que l’acusació “és política i mediàtica, no judicial". 

L’exministre es troba sota pressió de l'oposició i del seu propi partit perquè assumisca responsabilitats per aquest escàndol. De fet, l’entrevista es publica un dia després que la vicepresidenta primera, ministra d'Hisenda i vicesecretària general del PSOE, María Jesús Montero, insinuara que Ábalos hauria de renunciar al seu escó al Congrés per la investigació al seu exassessor.

En ser preguntat si ha decidit deixar l'acta de diputat, ha destacat que ell ha de "defensar-se de les acusacions, no de les campanyes de la dreta" i ha subratllat que "no ix referenciat" en la querella i que no està acusat “de res".

A més, ha afirmat no haver detectat cap sospita d'enriquiment i li crida l'atenció que "no els hagen demanat fiança" a Koldo i altres acusats en aquesta presumpta trama; declara a més que "tal com diu el Tribunal de Comptes, no va haver-hi cap pèrdua per a l'Estat".

D'altra banda, aquest mateix dissabte el president del govern, Pedro Sánchez, ha assegurat que la lluita contra la corrupció "ha de ser implacable, vinga d'on vinga i caiga qui caiga" i ho ha dit enmig del cas de les comissions il·legals per la compra de mascaretes.

Sánchez, en la inauguració a Ferraz del Consell de la Internacional Socialista, que ell presideix, ha insistit que el seu govern ha fet "de l'exemplaritat la seua bandera".

També et pot interessar

stats