Ábalos dimiteix com a president de la comissió d'interior del Congrés, però manté l’escó

El PSOE demanava a l'exministre que assumira la "responsabilitat política" derivada del cas Koldo per la presumpta trama de les mascaretes

El diputat del PSOE José Luis Ábalos durant una sessió plenària, en el Congrés dels Diputats
El diputat del PSOE José Luis Ábalos durant una sessió plenària, en el Congrés dels Diputats / Eduardo Parra (Europa Press)

L'exministre José Luis Ábalos ha dimitit aquest dilluns com a president de la comissió d'interior del Congrés, tal com han confirmat fonts socialistes, però manté de moment la seua acta de diputat per València malgrat la petició del PSOE perquè l'entregara per "responsabilitat política" en el cas Koldo.

L'executiva federal del PSOE havia donat 24 hores a Ábalos per a renunciar al seu escó per les informacions del seu suposat cobrament de comissions en contractes de material anticovid per part d'una trama en la qual estaria implicat el seu exassistent Koldo García.

Fins ara, Ábalos venia mantenint que no té motius per a deixar l'escó perquè no està investigat en les diligències judicials, encara que estava disposat a plantejar-se la seua situació si li ho demanava el partit. I després de l'ultimàtum de Ferraz, fonts parlamentàries han confirmat que l'exministre ha renunciat a la presidència de comissió, càrrec al qual va ser proposat pel PSOE, però que, de moment, manté l'acta de diputat, que entén que és personal. La Comissió d'Interior té una reunió aquest dimecres i Ábalos ja no ocuparà la presidència.

També et pot interessar

stats