Puig sobre el pacte de govern entre PP i Vox: “No són bones notícies”

Marzà qualifica d’“autèntica vergonya” la decisió de Mazón d’eliminar l’Oficina de Drets Lingüístics

ximo puig
El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha declarat aquest dimecres que el pacte de govern entre PP i Vox anunciat “no són bones notícies” per l’impacte que puga tindre la presència de la ultradreta en el govern, però que “ja se sabia” que els populars comptarien amb el partit liderat per Santiago Abascal. “El problema en qualsevol cas no és l’extrema dreta, sinó el PP que va deixar la comunitat arruïnada”, ha afegit.

Sobre el contingut de l’esmenat acord, el líder del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat estar sorprés perquè li sembla “poc treballat”, raó per la qual creu que “no pareix molt seriós”. Puig ha fet aquestes declaracions abans d'una reunió amb el president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana (CEV), Salvador Navarro, a qui ha agraït tot el que han fet durant el seu mandat i li ha oferit tot el seu suport en el futur.  

D'altra banda, l'exconseller d’Educació, Cultura i Esport, i cap de llista de Compromís per al Congrés per Castelló, Vicent Marzà, ha afirmat també aquest dimecres que la decisió de Carlos Mazón d’eliminar l’Oficina de Drets Lingüístics és “una autèntica vergonya i una declaració d’intencions”. Segons Marzà, la proposta és fruit de la manca de programa i alternativa real del Partit Popular per a millorar la vida de la ciutadania i per això “tornen al conflicte de sempre”.

Marzà també ha assegurat que des de Compromís no permetran que el nou govern amenace i agredisca els drets lingüístics, i que treballaran per a garantir-los i “seguir avançant com a societat amb totes les garanties lingüístiques”. 

També s'ha pronunciat sobre l'acord el número dos de la llista del PSOE al Congrés per València el 23J, José Luis Ábalos, que ha assenyalat aquest dimecres que estava "absolutament cuinat" i serà "com posar la rabosa a cuidar les gallines" en àrees com l'educació. "Els que vam viure l'escola en el franquisme sabem de quin tipus d'escola parlem", ha advertit.

Després de registrar la candidatura en la Junta Electoral al costat de la número u per València i ministra de Ciència, Diana Morant, Ábalos ha assegurat que "no hi ha cap veritat" en el preacord que van anunciar aquest dimarts PP i Vox perquè "és evident" que no es tanca a la primera i en tan poc de temps. “No hi ha precedents d'un acord així en cap àmbit de la vida, llevat que el tingues preparat ja”, ha afegit.  

A parer seu, hi havia "un matís que molestava", el fet que el candidat de Vox el 28M, Carlos Flores, fora condemnat per violència de gènere el 2002, i això va motivar que Génova el situara com una "línia roja" dilluns i que l'endemà el seu partit decidira situar-lo com a número u per València al Congrés per al 23J, amb la qual cosa no formarà part del Consell.

També et pot interessar

stats