Ábalos: “Si el cas Koldo haguera esclatat quan era ministre, hauria dimitit”

El diputat valencià demana “proporcionalitat” a Sánchez i assegura estar passant el “pitjor moment” de la seua vida

José Luis Ábalos, aquest dijous, en la sessió plenària del Congrés dels Diputats
José Luis Ábalos, aquest dijous, en la sessió plenària del Congrés dels Diputats / Eduardo Parra (Europa Press)

L'exministre de Foment, exsecretari d'organització del PSOE i actual diputat socialista per València, José Luis Ábalos, ha descartat dimitir i deixar el seu escó en el Congrés, encara que ha admés que si el cas Koldo —que involucra a qui va ser el seu assessor pel presumpte cobrament de comissions il·legals en la venda de mascaretes durant la pandèmia— haguera esclatat quan era ministre, sí que ho hauria fet.

“Jo soc diputat ara, no soc ministre. Si això s'haguera produït quan era ministre, és evident que hauria d'haver dimitit”, ha explicat Ábalos aquest dissabte en una entrevista en La Sexta, en què ha incidit que, no obstant això, ara no és membre de l'executiu espanyol i que en l'àmbit de les seues funcions com a diputat no té “cap responsabilitat”.

Ábalos ha recordat que no està “acusat de res” i que no està implicat en cap trama de corrupció, i que en tot cas se li pot retraure la seua “capacitat política per a seleccionar el personal” i haver confiat en persones que el van decebre. “Si això m'inhabilita políticament, possiblement per a tota la vida, em sembla tremend”, ha prosseguit.

No obstant això, ha reiterat que està disposat a deixar l'escó si així li ho demana el partit, ja que no té “cap inclinació” a la representació pública. Encara que, en cas de fer-ho, seria per a “exemplificar la vida pública” i no per a "donar-li un tribut a l'estratègia de la dreta".

Ábalos també s'ha referit al missatge que el president del govern espanyol i secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha donat aquest dissabte en contra de la corrupció en el seu partit, en què asseguraven que seran implacables "vinga d'on vinga i caiga qui caiga".

"El que ha dit el president és una màxima del PSOE des de fa molt de temps. Però la lluita contra la corrupció, que és on hem d'estar compromesos, no solament exigeix contundència, exigeix també equanimitat, exigeix objectivitat, exigeix proporcionalitat", ha declarat.

Després de confirmar que Sánchez no li ha telefonat des que va eixir a la llum el cas, Ábalos, que ha assegurat que està vivint "el pitjor moment" en la seua vida, ha reiterat que és diputat i en l'exercici de les seues funcions actuals "no s'ha produït res que es puga retraure".

També et pot interessar

stats