Més de 1.500 persones reivindiquen a Barcelona el corredor mediterrani

Empresaris i representants de la societat civil demanen que amb urgència siga una realitat.

Empresaris i representants de la societat civil demanen que amb urgència siga una realitat
Empresaris i representants de la societat civil demanen que amb urgència siga una realitat

Més de 1.500 empresaris i representants de la societat civil de tot Espanya participen a Barcelona en un acte reivindicatiu sense precedents per a reclamar que el corredor mediterrani siga una realitat abans del 2025. Una infraestructura que connectarà amb l'alta velocitat el nord d'Àfrica amb Europa. Des d'Algesires fins a França travessant quatre comunitats: Andalusia, Múrcia, la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Com ha explicat a Les notícies del matí el president de la Cambra de Comerç d'Alacant, Juan Bautista Riera, es tracta d'una "infraestructura importantíssima perquè millora el posicionament dels nostres productes i el trànsit de passatgers". Ha atribuït la situació actual al fet que "s'ha donat prioritat a altres projectes a la resta d'Espanya i aquest s'ha quedat una mica en l'oblit". Per aquest motiu, ha assegurat que la tasca dels empresaris és reivindicar fins que s'acaben les obres.

Riera s'ha mostrat optimista, ja que "ara que tenim un ministre valencià espere que es prenga les coses seriosament i done la prioritat a aquest projecte que ens fa falta a tots nosaltres".

L’acte, organitzat per l’Associació Valenciana d’Empresaris (AVE) que estarà representada pel seu president, Vicente Boluda, vol escenificar la importància i la necessitat d’aquesta infraestructura, conscienciar el conjunt del país perquè s’implique en la reivindicació i aconseguir que les administracions s’impliquen en l’execució.

La trobada se celebra al Palau de Congressos de Catalunya i hi participen el president de la Generalitat, Ximo Puig; el ministre de Foment, José Luis Ábalos; el conseller de Territori de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet; el president de la Regió de Múrcia, Javier López Miras, i la presidenta de l’Assemblea de Múrcia, Rosa Peñalver.

La jornada s’emmarca en #VullCorredor, un moviment que ja suma més de 92.000 signatures de suport i que va arrancar el 12 d’abril al Camp de Gibraltar (Cadis). Ja ha passat per Algesires, Granada, Màlaga, Cartagena, Llorca, Alacant, Castelló, Reus i Martorell.

El corredor mediterrani transformarà la xarxa ferroviària espanyola

El corredor mediterrani és un eix vertebrador que afecta el 50% de la població espanyola, el 47% del teixit productiu i el 51% de les exportacions. Per exemple, per a exportar els més de cinc milions i mig de tones de fruita i hortalisses que produeixen Almeria, Múrcia i Alacant caldran entre 7 i 16 trens cada dia.

Transformarà la xarxa ferroviària espanyola, d'una estructura radial, on totes les línies ixen o passen per Madrid, a una circular que connectarà les regions entre si. Pel que fa als passatgers, el corredor mediterrani reduirà a la meitat els temps de viatge entre ciutats com ara Barcelona, València, Alacant, Múrcia, Almeria, Màlaga i Algesires. I, a més, també evitarà l'emissió de 900.000 tones de C02 cada any, una xifra que equival a la contaminació que generarien 130 mil cotxes que facen la volta al món.

També et pot interessar

stats