Zelenski: "Ucraïna no va caure en tres dies i va parar el segon exèrcit del món”

El president ucraïnés celebra la capacitat de resistència del seu país i que "continua resistint i creient en la victòria"

Zelensky en l'acte 'Febrer, any, invencibilitat' a Kíiv, Ucraïna, en el primer aniversari de la invasió russa
Zelenski en l'acte Febrer, any, invencibilitat a Kíiv, Ucraïna, en el primer aniversari de la invasió russa / Efe

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha recordat com molts donaven al seu país per vençut quan els tancs i avions russos van començar la guerra contra Ucraïna fa hui un any i ha celebrat la capacitat de resistència del seu país.

"Ucraïna no va caure en tres dies, sinó que va parar el segon exèrcit del món i continua resistint i creient en la victòria" quan es compleix un any del dia en què va començar l'agressió russa, ha dit.

"Un any després de la invasió a gran escala, un 95% dels ucraïnesos creu en la victòria", ha assegurat el president en referència a una enquesta recent.

"Si els sentiments generalitzats fa 365 dies eren el dolor i la incertesa, hui predomina l'orgull per la reacció nacional a la invasió", ha afegit el president.

Els xiquets demanaven al Pare Noel telèfons intel·ligents i aparells electrònics; ara donen les pagues que reben i fan col·lectes de fons per als soldats

Zelenski ha repassat l'evolució de la guerra i del suport a Ucraïna d'uns aliats occidentals que, en molts casos, van passar de no creure en les possibilitats de resistir de Kíiv a redoblar el suport militar davant l'evidència que el país envaït plantava cara a les forces russes.

El president ha destacat la unitat de la societat ucraïnesa entorn de l'objectiu de la victòria en aquesta guerra, que confia que es produirà enguany. 

Zelenski també ha subratllat els dramàtics canvis que la invasió russa ha portat per a tota la societat ucraïnesa.

"Els xiquets demanaven a Pare Noel telèfons intel·ligents i aparells electrònics; ara donen les pagues que reben i fan col·lectes de fons per als soldats", ha afirmat.

També et pot interessar

stats