Zelenski: "Les pròximes setmanes de la guerra seran difícils"

El president d'Ucraïna denuncia que els russos estan tractant de destruir "tot el que viu, literalment" al Donbass, a les ciutats de Bakhmut, Popasna i Severodonetsk

Un soldat ucraïnés observa desenes de mines desarmades després que l'exèrcit rus ha deixat la població de Mala Rohan després d'un mes d'ocupació
Un soldat ucraïnés observa desenes de mines desarmades després que l'exèrcit rus ha deixat la població de Mala Rohan després d'un mes d'ocupació / Esteban Biba (Efe)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha advertit que "les pròximes setmanes de la guerra seran difícils i hem de ser-ne conscients". Tanmateix, afirma que no tenen "una altra alternativa que lluitar".

La situació de lluita més difícil és al Donbass, l'est del país, i ha esmentat les ciutats de Bakhmut, Popasna i Severodonetsk, on "els ocupants han concentrat l'activitat més gran fins ara".

El governant ucraïnés ha denunciat que allí els russos van organitzar una massacre i estan tractant de destruir "tot el que viu, literalment. Ningú va destruir el Donbass tant com ho fa ara l'exèrcit rus".

Zelenski ha afegit que els ocupants russos pretenen demostrar que no abandonaran les àrees ocupades de la regió de Khàrkiv, Kherson i el Donbass. "Estan passant a l'ofensiva en algunes àrees", exposa.

Rússia manté intensitat dels atacs al Donbass, sense oblidar el sud

L'exèrcit rus manté la seua ofensiva a l'est d'Ucraïna, a la zona del Donbass, on tracta de prendre el control de les regions frontereres de Lugansk i Donetsk, totes dues prorusses i que compten amb guerrilles que donen suport a aquests atacs.

Segons ha informat l'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna, en aquesta àrea, els russos tracten d'envoltar amb els seus atacs les poblacions de Lissitxansk i Severodonetsk, la qual cosa els donaria accés a la frontera administrativa de la regió de Lugansk. En aquesta zona es manté la major "intensitat de les hostilitats", continua el mandatari.

Els russos també "disparen intensament" al llarg de tota la "línia de contacte i cap a les profunditats de la defensa" de les tropes ucraïneses a les àrees operatives de Donetsk.

En direcció a Khàrkiv, la segona ciutat del país, les tropes russes centren els seus esforços a mantindre posicions i duen a terme "operacions d'assalt per a afermar-se als afores de l'oest i nord del poble de Ternova", concreta el comunicat militar.

Els militars ucraïnesos també han constatat que els russos han tornat a desplegar la divisió de sistemes de míssils balístics de curt abast (SRBM) Iskander-M a la regió de Brest, a Bielorússia, a una distància d'uns cinquanta quilòmetres de la frontera amb Ucraïna.

"L'enemic continua aplicant tàctiques de terror contra la població civil ucraïnesa als territoris ocupats. La situació socioeconòmica al sud i l'est d'Ucraïna es deteriora cada vegada més" L'Estat Major General de les Forces Armades d'Ucraïna

Durant les últimes 24 hores, setze atacs russos van ser rebutjats en direcció a Donetsk i Lugansk pels ucraïnesos, que també han destruït huit tancs, 22 vehicles blindats i un altre vehicle convencional.

Les unitats d'aviació de la Força Aèria i les unitats de defensa aèria de les Forces Terrestres ucraïneses han abatut sis vehicles aeris no tripulats, un míssil de creuer i han destruït trenta vehicles blindats de transport de personal.

També et pot interessar

stats