Zelenski prepara un hivern a la defensiva i ordena construir més fortificacions

L'exèrcit rus ha tornat a la càrrega a l'est amb noves ofensives massives que li han permés recuperar la iniciativa

Un soldat ucraïnés dispara en un entorn nevat
Un soldat ucraïnés dispara en un entorn nevat / Twitter: @ZelenskyyUa

Després de no aconseguir avançar com esperava amb la contraofensiva d'aquest estiu, Ucraïna es prepara per a un hivern a la defensiva contra un exèrcit rus que ha tornat a la càrrega a l'est amb noves ofensives massives que li han permés recuperar la iniciativa.

En aquestes circumstàncies, el president, Volodímir Zelenski, ha ordenat "reforçar de manera significativa" les fortificacions defensives ucraïneses. El president ucraïnés ha assenyalat que "es necessita més rapidesa i efectivitat" en el reforç de les fortificacions.

Segons molts experts militars, la contraofensiva ucraïnesa no va assolir els objectius esperats aquest estiu degut, en gran part, a la solidesa de les fortificacions construïdes per Rússia al sud.

Mentre Ucraïna preparava la seua contraofensiva i esperava dels seus aliats occidentals més armes i munició per a poder llançar-la, Rússia es va dedicar a sembrar densos camps de mines i a construir i desplegar altres tipus d'obstacles que han dificultat enormement l'avanç ucraïnés.

L'artilleria russa mata dues dones i una xiqueta de set anys

D'altra banda, un atac rus amb artilleria contra la regió de Sumi, situada al nord-est d'Ucraïna i fronterera amb Rússia, ha provocat la mort de dues dones i d'una xiqueta de set anys, segons informa la Fiscalia ucraïnesa en un comunicat.

L'atac es va produir al voltant de les 12.30 del migdia i va provocar danys en cinc cases particulars al municipi de Seredina-Buda, que està apegat a la frontera amb Rússia.

La regió de Sumi és atacada regularment amb artilleria des de territori de la Federació Russa.

També et pot interessar

stats