Zelenski intervindrà per videoconferència davant del ple del Congrés dels Diputats dimarts pròxim

El president d'Ucraïna, que ha parlat davant dels principals parlaments del món, va ser convidat a principis del mes de març

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski / Reuters

La presidenta del Congrés, Meritxell Batet, ha anunciat aquest dimecres que el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, es dirigirà dimarts que ve per videoconferència al ple de la cambra en un acte en el qual també intervindrà el president del govern, Pedro Sánchez.

Zelenski ha parlat durant l'últim mes davant del Congrés dels Estats Units, la Cambra dels Comuns, els parlamentaris del Japó i davant del Parlament italià, entre altres intervencions.

A Espanya, els partits polítics espanyols es van unir a principis de març per a convidar el president ucraïnés a fer una intervenció davant del ple del Congrés dels Diputats mitjançant videoconferència, per a donar-li suport i saber de primera mà com està afrontant el seu país a la guerra iniciada per Rússia.

Batet va cursar la invitació a mitjan mes a través de l'ambaixada d'Ucraïna a Espanya i la van formular tots els grups parlamentaris representats a la seu de la sobirania popular. Des de llavors, Batet i l'ambaixada han estat en contacte permanent fins que s'ha pogut tancar la data.

El format acordat amb l'ambaixada consisteix en un acte de mitja hora de duració, davant de les dificultats que viu Ucraïna des de la invasió russa. "Per raons de seguretat, òbviament Zelenski té moltíssimes dificultats de connexió, de canviar-se d'espai, i per això la duració de les compareixences no poden ser llargues", ha explicat.

La sessió començarà a les 4 de la vesprada amb una presentació a càrrec de Batet i després intervindrà Zelenski per a dirigir-se als diputats i senadors que vulguen assistir a l'hemicicle. Després, a sol·licitud del govern de Kíiv, també parlarà breument el president del govern espanyol i finalment Batet acomiadarà el mandatari ucraïnés.

També et pot interessar

stats