Volodímir Zelinski, un còmic que s’ha construït el paper d'heroi

Vestit de milicià, aïllat en un despatx o visitant ferits, qui abans era humorista és per al món un símbol de la resistència

Volodímir Zelinski, un còmic que s’ha construït el paper d'heroi / À Punt NTC

El president de Rússia, Vladímir Putin, a pesar de disposar d'un dels arsenals més grans del món, ja sap que a Ucraïna està perdent una batalla, la de la imatge i la comunicació. Ancorat en actituds del passat, ha trobat un enemic imbatible en el camp de la comunicació, com és l'homòleg ucraïnés Volodímir Zelinski. Un còmic que ha sabut construir-se el paper d'heroi.

Les diferències no poden ser més grans. Del líder pròxim, que es grava ell mateix i desafia els bombardejos al despatx, al dirigent autoritari que només emet discursos amenaçadors. Zelenski prové del món de l'espectacle, és un còmic que feia riure fins i tot els russos i sap com arribar a les audiències. 

El president d’Ucraïna parla als polítics, però sap que també arribarà als pobles. I sap tocar la fibra més sensible, com l'11S, l'Holocaust o el mur de Berlín. El còmic populista ha esdevingut heroi per a la seua gent. Vestit de milicià, aïllat en un despatx o visitant ferits, és per a la resta del món el símbol de la resistència.

Tot el contrari que Putin. El líder rus continua confiant en l'escenografia preparada d'un acte de masses i en els discursos més durs. La seua aportació més recordada en la comunicació política seran les taules llargues, pensades per a distanciar i mai per a acostar posicions. L'antinegociació, condemnada a la burla. De nou, el còmic derrota el tirà.

També et pot interessar

stats