Zelenski demana per a Ucraïna un escut defensiu com el que ja protegeix Israel

El president ucraïnés recorda que, només durant la setmana passada, Rússia va llançar contra Ucraïna 130 drons iranians Shahed, 80 míssils i prop de 700 bombes aèries guiades

Població ucraïnesa devastada pels atacs russos
Població ucraïnesa devastada pels atacs russos / X: @ZelenskyyUa

El president ucraïnés, Volodímir Zelenski, ha demanat als aliats que facen els passos necessaris per a crear a Ucraïna un entramat de defensa antiaèria com l'israelià, que la matinada del diumenge va interceptar quasi íntegrament els més de 300 drons i míssils disparats per l'Iran.

"El món sencer veu el que significa una defensa de veritat. Veu que és possible. I el món sencer va veure que Israel no va estar sol en aquesta defensa, ja que l'amenaça aèria va ser contrarestada també pels seus aliats", ha dit Zelenski en referència a les intercepcions de projectils iranianes realitzades per aliats d'Israel des de les bases a la regió.

El president ucraïnés ha recordat que, només durant la setmana passada, Rússia va llançar contra Ucraïna 130 drons kamikaze iranians Shahed, 80 míssils i prop de 700 bombes aèries guiades.

Aquests atacs van provocar novament víctimes civils i van destruir o van danyar diverses centrals de generació elèctrica a Ucraïna, entre altres infraestructures.

"Quan Ucraïna diu que els aliats no han de tancar els ulls davant els míssils i els drons vol dir que es necessiten accions; accions ambicioses", ha afegit Zelenski, que ha afirmat que l'efectivitat mostrada per les defenses israelianes la matinada del diumenge demostra que "la unitat" entre aliats "proporciona la millor defensa".

El cap de l'Estat ucraïnés ha agregat que "Ucraïna, el Pròxim Orient i totes les altres regions del món mereixen en la mateixa mesura una pau justa i duradora", i ha demanat mesures concretes, i no "retòrica" o "opinions", per a alentir "la producció de míssils i drons per al terror".

Ucraïna necessita urgentment més sistemes de defensa aèria i míssils per a aquests sistemes per a poder protegir amb garanties les infraestructures dels atacs aeris russos. Kíiv ha de rebre, així mateix, al llarg d'enguany els primers caces F-16 promesos pels aliats.

Després de setmanes d'atacs devastadors per al sistema elèctric ucraïnés, Alemanya va anunciar aquest cap de setmana que enviarà a Ucraïna un altre sistema antimíssils Patriot. Berlín també prepara la transferència a Ucraïna d'un sistema addicional IRIS-T, i enviarà més míssils per als sistemes antiaeris dels quals ja disposa Kíiv.

També et pot interessar

stats