Zelenski demana als EUA reconéixer Rússia com un estat que patrocina el terrorisme

El president d'Ucraïna afirma que l'atac rus "en un centre comercial en Krementxuk és un dels atacs terroristes més desafiadors en la història europea"

Els bombers treballant per a extingir l'incendi en un centre comercial a Kremenchuk, Ucraïna, després de l'atac rus
Els bombers treballant per a extingir l'incendi en un centre comercial a Krementxuk, Ucraïna, després de l'atac rus / Efe

L'endemà de la mort de setze civils a Krementxuk que estaven en un centre comercial en què van impactar dos míssils russos, l'exèrcit rus bombardeja la ciutat de Mikolaiv. El president ucraïnés l'ha qualificat l'atac al centre comercial com un acte terrorista.

Volodímir Zelenski ha demanat als Estats Units que reconega Rússia com un estat que patrocina el terrorisme després de l'atac rus aquest dilluns contra un centre comercial a Krementxuk (centre d'Ucraïna). "Aquesta decisió és clarament necessària, i ha de ser secundada per tot el món democràtic. Li vaig dir això als participants de la cimera del G7, que va tindre lloc a Alemanya", ha agregat Zelenski.

A parer seu, l'atac rus "en un centre comercial és un dels atacs terroristes més desafiadors en la història europea. Una ciutat pacífica, un centre comercial comú i corrent amb dones, xiquets i civils comuns dins".

Abans de l'alarma aèria "hi havia unes mil persones. Afortunadament, fins on sabem en aquest moment, moltes persones van aconseguir eixir a temps. Van ser trets a temps. Però encara hi havia gent dins: personal", ha descrit el mandatari.

"Només els terroristes totalment bojos, que no haurien de tindre un lloc en la Terra, poden llançar míssils contra un objectiu així. I aquest no és un atac amb míssils que es va desviar de l'objectiu, és un atac rus calculat, exactament en aquest centre comercial", ha prosseguit.

"Es va produir un incendi en una àrea de més de 10 mil metres quadrats. L'operació de rescat continua, però hem de ser conscients que les pèrdues poden ser importants. Estem establint el nombre de persones sota els enderrocs", ha explicat el president.

"L'estat rus s'ha convertit en l'organització terrorista més gran del món. I això ha de ser un fet legal. Tot el món han de saber que comprar petroli rus, mantindre contactes amb bancs russos i pagar-li impostos significa donar diners als terroristes"

Zelenski ja recordat que Rússia ha utilitzat quasi 2.800 míssils de creuer diferents contra Ucraïna. "La quantitat de bombes d'aire i llançacoets múltiples que colpegen les nostres ciutats simplement no es pot comptar. N'hi ha hagut centenars de milers en els quatre mesos de la guerra. Això no és més que terror".

Biden qualificat l'atac de cruel

A aquest atac al centre comercial s'ha referit el president nord-americà. Joe Biden l'ha qualificat de cruel i ha donat el màxim suport al poble ucraïnés i ha anunciat sancions econòmiques sense precedents acordades amb la resta de països del G7. 

Vora 5.000 civils morts des que va començar la invasió russa

Segons Nacions Unides, des que va començar la invasió russa, a Ucraïna han mort 4.731 persones civils i vora 6.000 han resultat ferides. Entre les víctimes hi ha almenys 330 xiquets que han perdut la vida.

També et pot interessar

stats