Zelenski arriba a la Casa Blanca per a reunir-se amb Biden

És el primer viatge del president d’Ucraïna a l'estranger des que va començar la invasió russa

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, arriba a la Casa Blanca per a reunir-se amb el president dels EUA, Joe Biden
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, arriba a la Casa Blanca per a reunir-se amb el president dels EUA, Joe Biden / Leah Millis (Reuters)

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ja ha arribat a la Casa Blanca per a reunir-se amb l'homòleg dels Estats Units, Joe Biden, una trobada amb la qual tots dos líders busquen plasmar la fortalesa de la seua aliança i enviar un missatge a Rússia. És el primer viatge de Zelenski a l'estranger des que va començar la invasió russa el 24 de febrer i quan es compleixen tres-cents dies de la guerra.

Passades les 14:00 hores (19.00 GMT), Zelenski ha entrat < la Casa Blanca a través del jardí sud, on l’esperaven el president dels EUA i la seua dona, Jill Biden, en una entrada engalanada amb una catifa roja i guardes amb les banderes dels Estats Units i Ucraïna.

Zelenski, amb la seua característica samarreta i pantalons verd militar, ha eixit d’un vehicle negre i ha donat la mà al matrimoni presidencial dels Estats Units. Els dos líders han intercanviat paraules, han posat davant les càmeres, i s’han dirigit cap a dins de la Casa Blanca mentre el president nord-americà posava la mà en el muscle a Zelenski.

En un missatge en Telegram, Zelenski ha afirmat que l’objectiu del seu viatge és buscar amb els EUA formes “d’enfortir” les capacitats defensives d’Ucraïna. Està previst que Biden i Zelenski donen una roda de premsa i posteriorment, el líder ucraïnés donarà un discurs davant les dues cambres del Congrés.

La cambra té previst aprovar en les pròximes hores 45.000 milions de dòlars en ajuda econòmica i militar a Kíiv, com a part del seu pressupost d’1,7 bilions de dòlars per a l’any fiscal 2023. De manera paral·lela, el govern de Biden ha anunciat aquest dimecres un nou paquet d’ajuda militar per a Ucraïna de 1.850 milions de dòlars que, per primera vegada, inclou el sistema de defensa antiaèria Patriot.

També et pot interessar

stats