Zelenski anticipa una intensificació de les ofensives russes en les pròximes setmanes

Rússia està aprofitant la seua superioritat en nombre de soldats i en quantitat de municions i sistemes d'artilleria per a continuar avançant en el front de l'est

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, al costat d'un dron
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, al costat d'un dron / X: @tweetforAnna

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha dit en el seu discurs a la nació que té informació dels seus serveis d'intel·ligència que apunta al fet que Rússia intentarà intensificar els seus atacs i les seues accions ofensives en el front en les pròximes setmanes i mesos.

"És obvi que la bogeria del Kremlin continua i l'ocupant intentarà intensificar els seus atacs i accions ofensives", ha dit el cap de l'estat ucraïnés, citant informació rebuda pels caps dels seus serveis d'intel·ligència militar i exterior sobre els plans russos per a aquesta primavera i per a l'estiu.

Zelenski ha informat també que mantindrà reunions amb els seus socis en les pròximes setmanes per a rebre més defensa aèria i altres tipus d'armament dels països que estan ajudant a Ucraïna.

Rússia està aprofitant la seua superioritat en nombre de soldats i en quantitat de municions i sistemes d'artilleria per a continuar avançant en el front de l'est.

Tant Zelenski com el cap de l'exèrcit, Oleksandr Sirski, han reconegut que la situació s'ha agreujat per a Ucraïna en els últims dies.

Especialment a la zona de Donetsk la situació en el front s'està tornant més difícil. Txassiv Iar, una ciutat a quinze quilòmetres de Bakhmut (sota control rus), és en aquests moments un objectiu de l'ofensiva de Rússia.

Mancances de munició: una diferència de nou a u

Encara que Rússia dispara ara una quantitat significativament menor de projectils al dia, 10.000 en lloc de 50.000, la disparitat entre tots dos bàndols és de nou a un.

Ucraïna usa a penes un miler de projectils al dia, una quantitat minúscula per a un front de centenars de quilòmetres d'extensió tan sols a l'est.

Aquests advertiments ucraïnesos es produeixen quan el cap de la Cambra de Representants dels EUA, el republicà Mike Johnson, accedeix després de mesos de paràlisis al fet que es voten per separat les partides d'ajuda militar propostes per la Casa Blanca per a Ucraïna i Israel.

Aquest pas dels republicans podria permetre que s'aprove un paquet d'ajuda crucial perquè Ucraïna continue afrontant la guerra amb garanties.

Com ja va fer durant la jornada del dilluns, el president ucraïnés ha tornat a incidir en la necessitat que els aliats occidentals d'Ucraïna l'ajuden a protegir el seu territori dels atacs russos com ho van fer en la matinada del diumenge amb Israel.

També et pot interessar

stats