Zelenski agraeix als EUA el nou paquet d'ajuda de 300 milions de dòlars

Almenys tres persones han mort i altres 38 han resultat ferides en un atac de Rússia amb míssils contra un edifici d'apartaments de Kriví Rih, al sud-est d'Ucraïna

Almenys tres morts i 38 ferits en un amb míssils contra un edifici d'apartaments a Krivi Rig
Almenys tres morts i 38 ferits amb míssils contra un edifici d'apartaments a Kriví Rih / X: @ZelenskyyUa

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha agraït als Estats Units l'enviament d'un nou paquet d'ajuda militar valorat en 300 milions de dòlars que ajuda a cobrir "les necessitats immediates d'Ucraïna per a artilleria, armes antitancs i defensa aèria".

Aquesta partida inesperada d'ajuda es finançarà, segons la Casa Blanca, amb diners estalviats en contractes d'armament signats anteriorment pel Pentàgon, i és anunciada en ple bloqueig al Congrés dels fons que el president Joe Biden planejava destinar a Ucraïna per al 2024.

Segons ha explicat el president Zelenski, el nou paquet dels EUA inclou munició de 155 i 105 mil·límetres per a artilleria, sistemes de defensa aèria portàtils Stinger, municions per a llançacoets HIMARS, sistemes antitancs i altres tipus de material "crítics per al camp de batalla i per a protegir" infraestructures i ciutats.

"Aprecie el compliment dels nostres acords amb el president Biden. Anticipem que el Congrés aprovarà al més prompte possible l'ajuda addicional per a ajudar-nos a avançar cap a la nostra victòria comuna", ha reblat Zelenski en referència al paquet d'ajuda per a tot el 2024, que una part del Partit Republicà bloqueja al Congrés dels EUA.

Almenys tres morts i 38 ferits en atac rus amb míssils a Ucraïna

D'altra banda, almenys tres persones han mort i altres 38 han resultat ferides en un atac amb míssils rus contra la ciutat de Kriví Rih, al sud-est d'Ucraïna, on ha quedat destruït parcialment un edifici d'apartaments de nou plantes, segons ha informat el ministre ucraïnés de l'Interior, Íhor Klimenko.

Klimenko ha advertit que encara pot pujar el nombre de víctimes, perquè hi ha residents atrapats en apartaments i altres davall d'enderrocs.

També et pot interessar

stats