Zelenski adverteix que Rússia acumula més tropes i aprofita el dèficit ucraïnés en artilleria

Ucraïna denuncia l'execució per part de l'exèrcit rus de soldats ferits en Avdíivka. Rússia deté als Urals una dona russa amb ciutadania dels EUA acusada de traïció

Zelenski, reunit amb militars durant la seua visita al lloc de comandament en la línia de front de l'àrea de Kupyansk, Ucraïna
Zelenski, reunit amb militars durant la visita al lloc de comandament en la línia de front de l'àrea de Kúpiansk, Ucraïna / Efe

Rússia acumula més tropes per a prosseguir amb l'ofensiva, i aprofita el dèficit d'Ucraïna en artilleria, defensa aèria i armament de llarg abast provocat pels retards en l'assistència a Kíiv d'alguns dels aliats occidentals, ha advertit en el seu discurs el president ucraïnés, Volodímir Zelenski.

"La situació és extremadament difícil en diverses parts del front, on les tropes russes acumulen reserves màximes", ha assenyalat. "Hi ha un dèficit d'artilleria. Es necessiten defenses aèries per al front i armament de major abast", ha dit Zelenski, que ha agregat que l'administració treballa amb els aliats per a "reprendre i augmentar" l'assistència a Ucraïna.

Ucraïna pateix un pronunciat dèficit de munició i d'artilleria que està afectant la capacitat per a defendre's al front, on Rússia ataca en diverses zones alhora i va prendre la setmana passada la localitat de Avdíivka, prop de la ciutat ocupada de Donetsk, després de mesos de setge.

El bloqueig al Congrés dels EUA dels 60.000 milions de dòlars proposats per la Casa Blanca per a ajudar Ucraïna al llarg del 2024, i els retards en el pla europeu per a enviar a Kíiv un milió de projectils d'artilleria del calibre 155 mm són alguns dels factors que expliquen el dèficit ucraïnés en armament i munició.

Ucraïna denuncia l'execució de soldats ferits a Avdíivka

D'altra banda, l'exèrcit ucraïnés ha denunciat que Rússia ha executat sis soldats greument ferits, als quals va ser impossible evacuar de la ciutat capturada de Avdíivka, i acusa els russos de trencar un acord aconseguit durant la retirada per a garantir el tracte humà.

Els soldats greument ferits i desarmats no van poder ser evacuats a causa de l'"incessant bombardeig de l'aviació i els atacs d'artilleria de l'enemic, així com als constants atacs de drons als vehicles d'evacuació i als bombardejos de les rutes d'evacuació", ha subratllat la brigada.

Després es va conéixer el seu destí a través del vídeo difós en les xarxes socials russes, en el qual es mostra diversos soldats tirats en terra enmig de tolls de sang, amb les mans lligades a l'esquena. Segons els mitjans ucraïnesos, amics i familiars dels soldats assassinats els van identificar amb l'ajuda de tatuatges, roba i objectes.

Rússia deté una dona russa amb ciutadania dels EUA acusada de traïció

També s'ha conegut aquest dimarts que una dona de 33 anys amb ciutadania russa i estatunidenca ha sigut arrestada a la ciutat russa de Iekaterinburg, als Urals, acusada de traïció, segons informa aquest dimarts el Servei Federal de Seguretat (FSB) de Rússia.

La dona, resident a Los Angeles (EUA) "prestava ajuda financera a un Estat estranger en activitats contra la seguretat de Rússia", assenyala l'FSB en la seua pàgina web.

"Des de febrer del 2022 recaptava fons de manera activa en interés d'una de les organitzacions ucraïneses, que posteriorment van utilitzar per a comprar medicines tàctiques, equips, armes i municions per a les Forces Armades d'Ucraïna", afig el comunicat.

En vista de l'anterior, subratlla la nota de premsa, contra la ciutadana s'ha incoat un procés penal per presumpta traïció, delicte que es castiga a Rússia amb entre 12 i 20 anys de presó.

També et pot interessar

stats