La Xina prepara un sistema de defensa contra asteroides que podrien afectar la Terra

Asseguren que és necessari categoritzar els asteroides pròxims a la Terra i analitzar quins podrien ser una amenaça per a la humanitat

La CNSA té plans d'enviar una missió experimental l'any 2025 o 2026 per a estudiar un asteroide
La CNSA té plans d'enviar una missió experimental l'any 2025 o 2026 per a estudiar un asteroide

La Xina ha començat a desenvolupar un sistema de defensa contra asteroides que podrien xocar contra la Terra.

El sistema té com a objectiu "millorar la capacitat des de la Terra de vigilància, alerta i gestió de perills extraterrestres", tal com ha explicat subdirector de l'Administració Nacional de l'Espai de la Xina (CNSA), Wu Yanhua.

"Farem plans per al sistema de defensa, desplegarem programes de simulació i organitzarem maniobres per als procediments essencials", ha declarat el funcionari.

Així mateix, Wu ha afirmat que la Xina està disposada a "compartir solucions amb altres membres de la comunitat internacional i a treballar amb altres per a garantir la seguretat" del planeta.

Segons l'investigador, establir una xarxa d'alerta anticipada basada en satèl·lits i en instal·lacions terrestres seria un dels primers passos.

"És necessari categoritzar els asteroides pròxims a la Terra i analitzar quins podrien ser una amenaça per a la humanitat", ha assegurat Wu, que ha afegit que, més endavant, s'investigaran les tecnologies que podrien usar-se per a "neutralitzar els perills".

La CNSA té plans d'enviar una missió experimental l'any 2025 o 2026 per a estudiar un asteroide considerat potencialment perillós pels científics i actuar-hi, segons el subdirector.

Aquesta missió experimental servirà per a "verificar tecnologies i mètodes" mitjançant els quals es podria desviar un asteroide que es dirigeix a la Terra.

Malgrat ser la primera vegada que el país asiàtic revela un pla específicament creat per a actuar contra asteroides perillosos, alguns científics de l'Acadèmia de Ciències Socials de la Xina ja van declarar l'any passat que podrien fer-se servir coets per a desviar la trajectòria d'un objecte amenaçador.

En els últims anys, la Xina ha invertit fortament en el seu programa espacial i ha aconseguit fites com l'allunatge de la sonda Change 4 a la cara oculta de la Lluna el 2019, amb la qual cosa es convertien en el primer país a aconseguir-lo.

També et pot interessar

stats