La Xina pateix una sequera sense precedents

A més, el país està passant per l’onada de calor més greu des que hi ha registres

L'onada de calor i la sequera afecten greument la Xina / À Punt NTC

La meitat de l'economia xinesa depén de l'aigua del Iangtsé, el segon riu més cabalós del món. La sequera que aquest està sofrint impacta especialment a la província de Sichuan, on el 80% de l'energia és hidroelèctrica i s'ha suspés l'activitat en nombroses fàbriques com Volkswagen o Toyota.

Fa dos mesos que l'onada de calor no dona treva i dispara l'ús de l'aire condicionat. A Chongqing desenes de persones es refugien als centres comercials i les estacions de metro. Un dels estudiants de la ciutat explica que a la nit fa tanta basca que els és impossible dormir.

Els gratacels de Xangai, imatge icònica de la ciutat, ja apaguen les llums de nit per a estalviar electricitat.

El llac Poyang, que s'alimenta del Iangtsé, està sota mínims històrics i ha reduït el subministrament d'aigua potable a les comunitats pròximes. A més, vora 400.000 hectàrees de cultius han patit danys. La producció de blat i soja s'ha reduït greument i la d'arròs podria seguir el mateix camí.

Les autoritats prenen mesures i fan ús d'avions i camionetes que disparen substàncies condensadores per a crear núvols i provocar pluja artificial, però podria no ser suficient. Si la Xina augmenta la demanda elèctrica, afegirà més pressió sobre el mercat global energètic, i si el país comença a importar aliments de l'estranger, farà pujar la inflació i el preu de la vida. 

També et pot interessar

stats