La Xina obri les fronteres després de tres anys de política de covid zero

Els viatgers i viatgeres no hauran de fer la quarantena en entrar al país que portava en vigor des de març del 2020 

Passatgers en l'aeroport de Beijing
Passatgers a l'aeroport de Pequín / Mark R. Cristino / EFE

La Xina ha tornat a obrir les seues fronteres a la resta del món després de tres anys del seu tancament per la política de covid zero. La mesura s'ha aplicat arran de la baixada de la categoria A de malaltia covid de màxim perill a la B, que contempla un control més lax, segons va anunciar la Comissió Nacional de Sanitat xinesa al desembre. 

Aquest canvi permet que des d'aquest diumenge els viatgers i viatgeres puguen entrar al territori asiàtic sense la quarantena obligatòria imposada des de març de 2020.  

La nova situació es dona just l'endemà del començament del període de quaranta dies conegut com a chunyun, la migració anual més gran del món, que succeeix cada any durant l'Any Nou Lunar. En aquesta ocasió l'assenyalada data caurà entre el 21 i el 27 de gener i es preveu que desenes de milers de ciutadans xinesos que viuen a l'estranger tornen de nou al país. 

El canvi de categoria de malaltia tipus A al B abasta mesures com proves de PCR voluntàries en territori nacional, diagnòstics classificats i tractament de la malaltia segons la severitat d'aquesta. A més, es retirarà la covid de la gestió de malalties infeccioses que requereixen quarantena d'acord amb la legislació del país asiàtic.

També et pot interessar

stats