La Xina anuncia la suspensió de la compra de productes agrícoles dels Estats Units

Respon així a l'increment dels Estats Units d'un 10% dels aranzels sobre les exportacions xineses valorades en 300.000 milions de dòlars.

VÍDEO | La Xina anuncia la suspensió de la compra de productes agrícoles dels Estats Units

La Xina ha anunciat la suspensió de la compra de productes agrícoles dels Estats Units com a resposta a l'anunci recent de Washington segons el qual incrementarà un 10% els aranzels sobre exportacions xineses, valorades en 300.000 milions de dòlars.

El Ministeri de Comerç xinés va considerar aquesta pujada aranzelària, que entrarà en vigor l'1 de setembre, "una greu violació de la reunió entre els caps d'estat de la Xina i els Estats Units".

Aquest anunci representa un increment de les tensions en la guerra comercial que aquests dos països mantenen des de l'any passat i que ha entrat en un nou capítol des que la setmana passada, el president Donald Trump va anunciar aquestes mesures. Com a resposta, el iuan xinés ha trencat aquest dilluns la barrera psicològica de les set unitats per cada dòlar, cosa que no succeïa des d'abril del 2008.

Un iuan més feble significa que els productes xinesos denominats en dòlars són més barats. Això ajudaria a frenar l'efecte negatiu dels nous aranzels nord-americans sobre la seua competitivitat, encara que el preu que s'haurà pagar serà un augment del cost de les importacions.

Després d'açò, el Departament del Tresor dels Estats Units va qualificar la Xina de país "manipulador de divises" i va amenaçar de prendre represàlies per a eliminar els injustos avantatges competitius en el marc del Fons Monetari Internacional.

També et pot interessar

stats