Al voltant de 70 companyies del Regne Unit inicien la major prova pilot de setmana laboral de quatre dies

Més de 3.000 persones de diferents sectors comencen aquesta prova que es prolongarà sis mesos a fi d'establir si aquest horari pot adoptar-se sense pèrdua de productivitat

Debat de la Cimera internacional sobre la setmana laboral de quatre dies celebrada a València recentment.
Debat de la cimera internacional sobre la setmana laboral de quatre dies celebrada a València recentment / Twitter: @JoanSanchis

Unes setanta companyies del Regne Unit inicien aquest dilluns una prova pilot d'una setmana laboral de quatre dies amb el mateix salari, la major en el món segons els seus organitzadors.

Les empreses, de diferents sectors, entre els quals hi ha el bancari i la restauració, i amb una força laboral de més de 3.000 persones, comencen aquesta prova que es prolongarà sis mesos a fi d'establir si una setmana de quatre dies laborals pot adoptar-se sense pèrdua de productivitat.

Les empreses continuaran pagant als treballadors el 100% del salari, segons aquest test, que segueixen molt de prop investigadors universitaris a fi de mesurar l'impacte en la productivitat així com en el benestar de l'empleat.

Aquesta prova l'ha posada en marxa el grup 4 Day Week Global, que fa campanya per a reduir els dies laborals, juntament amb el laboratori d'idees Autonomy, les universitats angleses de Cambridge i Oxford i el Boston College.

Aquests investigadors observaran com els empleats responen a diversos factors, com ara l'estrés afegit, la satisfacció laboral, la salut, el somni, el viatge i els nivells d'energia.

La iniciativa donarà suport a les empreses participants amb tallers sobre models d'èxit, assessorament i capacitació, i avaluacions periòdiques dels resultats.

El conseller delegat de Charity Bank, Ed Siegel, l'entitat del qual participa en la prova, ha dit aquest dilluns que la pandèmia ha modificat les coses a favor de la flexibilitat laboral.

Creiem fermament que una setmana de quatre dies sense canvis en el salari o els beneficis crearà una força laboral més feliç i tindrà un impacte positiu en la productivitat Ed Siegel - Conseller delegat de Charity Bank

"El concepte del segle XX d'una setmana laboral de cinc dies ja no s'ajusta als negocis del segle XXI. Creiem fermament que una setmana de quatre dies sense canvis en el salari o els beneficis crearà una força laboral més feliç i tindrà un impacte positiu en la productivitat", ha agregat Siegel.

Tesla, en contra

Algunes companyies s'havien negat a aquesta flexibilitat, entre elles la del sector del motor elèctric Tesla. El conseller delegat de la qual, Elon Musk, va comunicar recentment al seu personal que havien de tornar a l'oficina per a treballar un mínim de 40 hores a la setmana.

També et pot interessar

stats