El vol amb els 22 espanyols evacuats des de Wuhan arribarà divendres a la vesprada

Espanya es prepara per a tractar els possibles infectats mentre s'organitza la repatriació de la vintena d'espanyols residents a Wuhan.

VÍDEO | El vol amb els 22 espanyols evacuats des de Wuhan arribarà divendres a la vesprada

La vintena d’espanyols que es troben atrapats a Wuhan, a la Xina, des de fa una setmana seran evacuats aquesta mitjanit a bord d’un avió britànic que farà escala a Londres i que posteriorment els traslladarà a Madrid, segons han informat fonts properes al desplegament de rescat. El govern espanyol ha informat que el vol arribarà a l'aeroport militar de Torrejón de Ardoz (Madrid) a primera hora de la vesprada.

El nombre de víctimes mortals pel nou coronavirus, que causa la pneumònia de Wuhan a la Xina, puja ja a 170, i el de casos confirmats, a més de 8.000. A banda, s’han detectat casos en 18 països més. L'OMS ha declarat l'emergència internacional aquest mateix dijous després de constatar l'augment en països fora de la Xina.

Segons l'informe diari de la Comissió Nacional de Sanitat xinesa, hi ha 1.370 pacients en estat greu i 124 han superat la malaltia i han rebut l'alta.

Més de 12.000 casos sospitosos en observació

Fins ara s'han detectat 12.167 casos sospitosos –és a dir, que presenten símptomes però encara no s'ha confirmat que hagen contret el coronavirus–, i unes 82.000 persones que han estat en contacte amb malalts es troben sota observació mèdica.

La majoria dels nous casos i defuncions s'han registrat a Hubei, la província on s'ha originat el brot i de la qual Wuhan és la capital. Aquesta ciutat és l'epicentre del nou coronavirus i es troba des de fa una setmana amb tots els accessos tallats –queden nou milions de persones dins de la ciutat– per a tractar de controlar l'expansió del virus.

Cap mort fora de la Xina

A l'estranger s'han confirmat contagis en països de la regió com Tailàndia, el Japó i Singapur (10), Corea del Sud o Malàisia, així com en altres estats més llunyans com els Estats Units, Austràlia (8), França, Alemanya, encara que fora de la Xina no s'ha produït de moment cap mort.

Cancel·lacions de vols

Iberia ha anunciat que cancel·la temporalment el vols a Xangai, l'únic destí que té a la Xina. L'aerolínia espanyola se suma a la decisió d'aerolínies europees i nord-americanes de deixar de volar a la Xina: British Airways, IAG, Lufthansa i American Airlines han cancel·lat les connexions amb el país asiàtic.

Seguiment del casos en temps real

La universitat Johns Hopkins de Baltimore (Estats Units), especialitzada en investigació, en fa un recompte quasi en temps real de casos a escala mundial, que poden seguir en aquest enllaç.

També et pot interessar

stats