El Vietnam obri el pont de vidre més llarg del món

Més de 600 metres de recorregut amb què la província de Son La espera atraure visitants 

El Vietnam obri el pont de vidre més llarg del món: 632 metres / Reuters

Un complex de muntanya del Vietnam ha obert un pont amb un fons de vidre sobre un congost a 150 metres per a atraure turistes que busquen emocions, el tercer pont d'aquest tipus al sud-est del país asiàtic.

El pont penjant Bach Long, que vol dir 'drac blanc', es troba a la província de Son La, al nord-oest de la capital, Hanoi, i limita amb el país veí de Laos.

Vista aèria del pont amb el fons de vidre més llarg del món
Vista aèria del pont amb el fons de vidre més llarg del món / Minh Nguyen (Reuters)

"No m’he atrevit a mirar cap avall perquè tinc por de les altures", ha dit el visitant, Vi Thi Thu, de 22 anys. El jove va ser una de les desenes de persones que s’aventuraren a creuar el pont després d'assistir a la cerimònia d'obertura aquest dissabte, que va incloure ball de drac i tall de cintes.

Un altre assistent a la cerimònia d'obertura ha afirmat que ràpidament va superar els nervis inicials quan caminava pel pont. "Al principi et fa pànic, però després d’haver caminat per uns deu panells de vidre, la sensació desapareix", assegura Tran Xuan Tinh, de 72 anys.

Pont de rècord

El vidre reforçat utilitzat per al pont té tres capes, cadascuna de 40 mm de grossària, i pot sostindre fins a 450 persones alhora, segons un comunicat del propietari de la instal·lació.

El pont té dos trams: un de 290 metres de llarg que transcorre entre dos cims a banda i banda d'un congost, i un altre, de 342 metres, que voreja el penya-segat. En total són 632 metres que el converteixen en el pont amb fons de vidre més llarg del món.

Pont amb el fons de vidre més llarg del món, a la província vietnamita de Son La
Pont amb el fons de vidre més llarg del món, a la província vietnamita de Son La / Athit Perawongmetha (Reuters)

Així ho han certificat tant l'Associació Mundial de Rècords com el Guinness World Record, ja que el que fins ara tenia aquest títol, a la ciutat de Quingyuan (província xinesa de Guangdong), només fa 562 metres de llarg. Inaugurat el desembre de 2020, el rècord no li ha durat ni dos anys.

El tercer pont amb el fons de vidre més llarg del món es va inaugurar el desembre de 2017 també a la Xina, a la província de Hebei, fa 488 metres de llarg i va ser el més llarg durant tres anys.

També et pot interessar

stats