"Pensàvem que anàvem a morir". Un jove de Catarroja i la seua parella van viure les turbulències del vol a l’Uruguai

Christian, marit del catarrogí, va ser un dels passatgers que va resultar més greument ferit per l’afonament sobtat de l’avió d’Air Europa

Dos valencians van estar al vol Madrid-Montevideo desviat per turbulències
04 de juliol 2024 - 17:21

"Pensàvem que anàvem a morir". Així ha descrit Voro, un jove de Catarroja, la situació que va viure en el vol a l'Uruguai, on viatjava amb el seu marit. Les fortíssimes turbulències obligaren l'avió d’Air Europa a desviar-se al Brasil i a fer un aterratge d’emergència, i trenta persones van haver de ser traslladades a centres hospitalaris per contusions i lesions de gravetat diversa. D’entre elles, Christian, el seu marit, va ser un dels ferits més greus. 

Segons el relat de Voro i la seua parella, natural de l’Uruguai, vora les 4 de la matinada, quan feia quatre hores que l’avió s’havia enlairat i la major part dels passatgers dormien, s’anunciaren turbulències. De sobte, l'avió va començar a sacsejar-se i a perdre altitud. “Vaig obrir els ulls i estava apegat al sostre” explica Christian, qui estava adormit sense cinturó i no s’havia assabentat de l’avís. L'uruguaià va perdre la consciència enmig d’una escena dantesca. Voro descriu entre plors estos segons d’angoixa: “Va ser brutal, tot fosc, el soroll les coses, la gent cridant, els objectes volant, el meu home al sostre”.

Quan va recuperar la consciència, entre les primeres imatges amb què es va trobar Christian va ser la d'un home baixant al terra de l’avió des del compartiment superior de l’equipatge i persones buscant un xiquet menut baix dels seients. 

Els dos passatgers, que ara es recuperen de les ferides a Montevideo, reclamen que la companyia els demane disculpes i els done explicacions, i que assumisca la responsabilitat dels fets. La parella s’ha organitzat per a emprendre accions legals amb altres passatgers.

També et pot interessar

stats