Almenys trenta ferits per fortes turbulències en un vol d’Air Europa Madrid-Montevideo

L’avió ha hagut de fer un aterratge d’emergència al Brasil per tal d’atendre les persones amb contusions de diversa consideració

30 ferits per turbulències en un avió Madrid - Montevideo
02 de juliol 2024 - 15:24

Les fortes turbulències que va patir el vol UX045 d’Air Europa que volava entre Madrid i Montevideo este dilluns va provocar escenes de pànic, i, fins i tot, que un dels passatgers acabara dins del compartiment superior per a equipatge, tal com es pot apreciar en els vídeos que els afectats han compartit en xarxes socials. Més de 30 persones van resultar ferides després que l’avió, segons descriuen alguns passatgers, es “desestabilitzara i caiguera en picat” durant prop de deu segons. 

“Les persones que no tenien cinturó de seguretat es van elevar en l'aire i van colpejar el sostre, i es van fer mal; els que tenien cinturó posat, no tant" relata Maximiliano, un dels passatgers. Stevan, que també es trobava en el vol d’Air Europa, explica que després d’eixe moment, “hi havia passatgers amb fractures i ferides en braços, cara i cames”. “Va ser una sensació bastant horrible, pensàvem que anàvem a morir ací” reconeix Stevan. 

En vista a la gravetat de la situació, el comandant de l’avió va decidir realitzar un aterratge d'emergència en l'aeroport de Natal, al nord-est del Brasil. Pocs minuts després, la companyia aèria informava a través del seu canal de X que l’avió havia aterrat “amb normalitat” i que “els ferits de diversa gravetat” ja estaven sent atesos.

Segons el govern brasiler, el departament de sanitat del país va mobilitzar fins a 15 ambulàncies per a traslladar les persones afectades fins a l'Hospital Monseñor Walfredo Gurgel, centre de referència para accidents i traumatismes a la regió.   

Poc després, Air Europa va informar que els passatgers que no estaven hospitalitzats es traslladaven a la ciutat de Recife, des d’on viatjarien a Montevideo amb un avió de la companyia que es traslladaria expressament fins a l’aeroport, ja que no opera normalment en la zona. Els passatgers finalment han pogut arribar a la seua destinació, Montevideo, poc abans de les 14:00 hores (hora peninsular) d’este dimarts. 

La companyia aèria ha traslladat que l’aparell afectat serà sotmés a una detallada inspecció. Els episodis de turbulències aèries són més freqüents en les zones que travessa els corrents on jet (jet stream), o corrents globals d'aire que viatgen a uns 10.000 metres d'altitud. A més, un estudi va confirmar que episodis com este s’han intensificat durant les últimes dècades a causa del canvi climàtic, i la previsió és que les turbulències en avions, especialment les menys previsibles, siguen cada vegada més fortes. 

També et pot interessar

stats