Narendra Modi guanya les eleccions a l'Índia i podrà liderar un tercer mandat consecutiu

La inflació i l'atur no han sigut suficients per a desbancar el nacionalisme hinduista que encarna el primer ministre

Narendra Modi guanya les eleccions a l'Índia / À Punt NTC

Narendra Modi ha guanyat les eleccions a l'Índia, la democràcia més gran del món. Ha perdut vots respecte de les últimes convocatòries, però pactant amb els seus socis de l'aliança conservadora de dretes podrà liderar un tercer mandat consecutiu. La inflació i l'atur no han sigut suficients per a desbancar el nacionalisme hinduista que encarna el seu primer ministre.

Modi s'ha autoproclamat, amb 73 anys, primer ministre de l'Índia i ha reivindicat que, des del 1962, és la primera vegada que un govern és reelegit per a un tercer mandat consecutiu.

Això sí, a diferència del 2019, haurà de comptar amb el suport dels socis de coalició per a assolir la majoria parlamentària. L'oposició no ha pogut finalment batre un líder que enarbora la bandera del nacionalisme hindú en un país on el 80% dels habitants professen esta religió.

L'altre candidat, Rahul Gandhi, líder d'un bloc multicultural i secular, ha aconseguit, segons les projeccions, més de 230 escons. Diu que la seua aliança, que compta amb una vintena de partits, es reunirà dimecres i no descarta formar govern si poden aconseguir més suports. 

Però sembla complicat que els membres de la coalició conservadora de dretes canvien de bàndol. La inflació i l'atur que pateix l'Índia no basta, de moment, per a contrarestar el culte a la personalitat de Modi, qui, de moment, no té un clar successor dins del seu partit. 

També et pot interessar

stats