Veneçuela inicia l'alliberament de 39 opositors presos

Entre els dirigentes polítics que eixiran de presó no està l'exalcalde de Caracas, Leopoldo López, el principal líder opositor.

Alguns dels dirigents alliberats, en una imatge de la TV pública veneçolana
Alguns dels dirigents alliberats, en una imatge de la TV pública veneçolana / Reuters

Veneçuela ha iniciat l'alliberament d'un grup d'activistes de l'oposició empresonats per participar en les protestes contra el president Nicolás Maduro. El govern diu que és un moviment per a afavorir el diàleg i els crítics l'interpreten com un gest propi d'una dictadura.

L'oposició i grups de defensa dels drets humans denuncien que encara hi ha "centenars" d'activistes privats de llibertat i els qualifiquen com a "presos polítics". Tots ells participaren en les protestes del 2014 i el 2017, en què moriren 170 persones.

Un grup de 39 opositors seran alliberats ara, entre ells l'exalcalde de San Cristóbal, Daniel Ceballos, segons una llista publicada pel president de la Cort Suprema, Maikel Moreno.

En eixa llista, publicada en Facebook, no està l'exalcalde de Caracas, Leopoldo López, el líder opositor més conegut. 

"La Comissió de la Veritat ha fet aquesta recomanació al president Nicolás Maduro", ha dit davant de les càmeres de la televisió pública Delcy Rodríguez, presidenta de l'Assamblea Constituent. 

Maduro va ser reelegit el 20 de maig i va fer una crida a l'alliberament dels opositors.

També et pot interessar

stats