El valencià empresonat a Crimea, en parador desconegut

El defensor del poble ha arxivat la causa oberta perquè ha "comprovat que està en llibertat" i la família afirma que continua en presó

Imatge de Mariano Garcia

Mariano García va desaparéixer a Kherson el 19 de març de l'any passat i encara no està clara quina és la seua situació actual. La família i els amics asseguren que està empresonat il·legalment a Crimea, temen per la seua vida i demanen que l'alliberen en un intercanvi de presoners. À Punt ha tingut accés a la resposta del defensor del poble a la queixa presentada per Anatoli Fursov, l'advocat contractat per la parella del valencià. Ara, la institució ha arxivat la demanda en comprovar que està en llibertat. 

Fursov assegura que hi ha molts testimonis que confirmen l'empresonament de Mariano, i que les autoritats russes menteixen perquè estan vulnerant drets internacionals. I insisteix a destacar el treball humanitari del valencià a Ucraïna. 

Però la Fiscalia de l'Audiència Nacional també nega que estiga en presó. Fa deu dies ens va confirmar que la investigació té caràcter reservat i que, oficialment, Mariano està en parador desconegut.  

També et pot interessar

stats