El 4% de la població europea ja està vacunada contra el coronavirus

La Unió Europea espera rebre 360 milions de vacunes, si les farmacèuiques compleixen els seus compromisos, per a administrar-les el segon trimestre de l’any. 

Un usuari espera que una sanitària li injecte una de les dosis de la vacuna contra la Covid-19
Un usuari espera que una sanitària li injecte una de les dosis de la vacuna contra la Covid-19

Un 4,1% de la població de la Unió Europea, és a dir, 18,2 milions de persones, ha rebut ja les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. És el balanç del primer trimestre de la campanya d'immunització a la UE, que ha presentat la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, als caps d'estat en un cimera telemàtica en què han abordat la necessitat d'accelerar la producció i la distribució de les vacunes, especialment pel el repunt de casos de coronavirus a Europa. 

Fins ara, les farmacèutiques han entregat als països de la Unió Europea 88 milions de vacunes, de les quals s'han administrat al voltant de 62 milions, segons ha compartit la presidenta alemanya en el seu compte de Twitter.

Per al segon trimestre, Brussel·les espera amb rebre vora 360 milions si els quatre laboratoris que fabriquen les vacunes autoritzades a la Unió Europea (Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson i AstraZeneca) compleixen els seus compromisos contractuals. De fet, AstraZeneca ja ha anunciat que només entregarà 70 de les 180 milions de dosis a les quals s’havia compromés.

Atés que els 55 milions de dosis de Johnson & Johnson només requereixen una aplicació per a aconseguir la immunització, els lliuraments de vacunes del segon trimestre permetrien vacunar a prop de 200 milions de persones.

Segons les dades de Brussel·les, des del continent europeu s'han exportat 77 milions de vacunes. D’aquests preparats, 31 milions s'han donat a 54 països a través de la iniciativa que garanteix l'accés a dosi dels països més desfavorits, mentre que la resta s'han exportat a altres 33 països.

També et pot interessar

stats