La vacuna de Moderna augmenta l'efectivitat fins al 94,5%

La farmacèutica assegura que la seua vacuna es conserva entre 2 i 8 graus de temperatura.

Imatge del logo de la farmacèutica Moderna
Imatge del logo de la farmacèutica Moderna / Reuters

La companyia farmacèutica Moderna ha anunciat que la Junta de Monitoratge de Seguretat de Dades, independent i designada pels instituts nacionals de salut dels Estats Units, ha informat que la vacuna que està desenvolupant contra el coronavirus té una efectivitat del 94,5 per cent en la primera anàlisi de l'assaig fase 3 i que compleix els criteris d'eficàcia exigits per a comercialitzar-la, segons ha anunciat en un comunicat.

En la nota la companyia afirma que és un “gran dia” en la lluita contra el coronavirus, diu que ha complit els criteris establits en el protocol per a estudiar-ne l’eficàcia i que en els pròxims dies presentarà la documentació per a l’aprovació definitiva.

L'estudi, conegut com a estudi COVE, va reclutar a més de 30.000 participants als EUA i s'ha realitzat, diu el comunicat, d'acord amb l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses i els instituts de salut dels Estats Units i l'Institut Biomèdic. Els resultats arriben immediatament després de resultats similars de Pfizer i augmenten la confiança que les vacunes poden ajudar a posar fi a la pandèmia.

La companyia, amb seu a Cambridge, havia afirmat fa uns dies que la seua vacuna es conserva a temperatures entre 2 i 8 graus, les típiques d'un frigorífic. En aquest cas, la vacuna de Moderna, millora les necessitats de conservació de la de Pfizer, que necessita conservar-se a menys 75 graus centígrads.

També et pot interessar

stats