La Unió Europea continua envellint i l’edat mitjana de la població arriba a 44,4 anys

Itàlia és el país més envellit, mentre que Xipre, Irlanda i Luxemburg tenen la població més jove

Un ancià camina amb un bastó
Un ancià camina amb un bastó / Shutterstock

La població de la Unió Europea continua envellint i l'edat mitjana se situa en els 44,4 anys. Aquesta xifra suposa un increment de 0,3 anys més que el 2021, segons dades del 2022 publicades per l'oficina estadística comunitària Eurostat.

El retrat global de la UE ha canviat l'última dècada. Si es compara amb les dades del 2012, el canvi ha sigut rellevant, ja que fa deu anys l'edat mitjana de la població europea era de 41,9 anys. Des de llavors, de mitjana ha crescut anualment 0,25 anys.

El país més envellit del bloc és Itàlia, amb una població amb una edat mitjana de 48 anys, seguit de Portugal i Grècia, amb 46 anys. En el costat contrari se situen Xipre, Irlanda i Luxemburg, com els estats membres amb la població més jove, per davall dels 40 anys de mitjana.

Una altra dada demogràfica que recull Eurostat és la ràtio de dependència, que marca el nombre de ciutadans per damunt de 65 anys en comparació amb el nombre de persones en edat de treballar. Aquesta xifra també creix fins al 33%, mig punt més que l'any passat i 5,9 punts per damunt de l'estadística del 2012.

També et pot interessar

stats