Espanya, segon país per la cua en nombre de fills de tota la Unió Europea

Les dones espanyoles retarden cada vegada més l’edat en què tenen el primer fill, que ja se situa en els 31,2 anys de mitjana

Les dones espanyoles retarden cada vegada més la seua primera maternitat
Les dones espanyoles retarden cada vegada més la primera maternitat

Les dones espanyoles tenen una mitjana de 1,19 fills i, quan es llancen a ser mares, ho fan entrades en la trentena. Concretament, les dones espanyoles tenen el primer fill als 31,2 anys, el que converteix el nostre país en el segon de la Unió Europea amb la taxa de fecunditat (el nombre de fills que té una dona al llarg de la seua edat fèrtil) més baixa i l'edat per a estrenar la maternitat més alta.

Així es desprén de l’últim informe emés per l’Eurostat, basant-se en dades sociodemogràfiques de l’any 2020.

Només Malta es troba per darrere d’Espanya pel que fa al nombre de fills per dona. La taxa de fecunditat d’aquest país mediterrani se situa en 1,13 fills per dona.

Pel que fa a l’edat de la primera maternitat, Espanya se situa prop de les xifres d’Itàlia, que és el país europeu on les dones més retarden tindre fills. El primer el tenen als 31,4 anys de mitjana.

A Espanya, la taxa de fecunditat és cada vegada menor. En 2010, una dona tenia 1,37 fills de mitjana i el primer es tenia als 29,8 anys, segons les xifres de l'oficina d'estadística comunitària.

D’acord amb les dades que ha recopilat l’oficina estadística europea, en el conjunt de la Unió Europea, la taxa de fecunditat va caure el 2020 fins als 1,5 fills per dona en continuar la trajectòria descendent que manté des del 2008.

Pel que fa a l’edat per a ser mare, continua retardant-se i se situa de mitjana, en la Unió Europea, en els 29,5 anys.

On tenen més fills?

França va liderar la taxa de fecunditat de la Unió Europea el 2020. Allà, s'han registrat, de mitjana, 1,83 naixements. A continuació es troben Romania (1,8), la República Txeca (1,71) i Dinamarca (1,68 fills), mentre que els tres països on menys fills es van tindre va ser a Malta, Espanya i Itàlia (1,24 fills per dona).

Quant a l'edat mitjana per a tindre el primer fill, els països on més s'espera, a més d'Itàlia i Espanya, són Luxemburg (31 anys), Irlanda (30,9) i Grècia (30,7), mentre que les mares d'un primer fill més joves són les de Bulgària (26,4 anys), Romania (27,1), Eslovàquia (27,3) i Letònia (27,3).

També et pot interessar

stats