Una sonda de la NASA sobrevola l’objecte celest més llunyà explorat

La NASA prendrà imatges durant 72 hores per a reconéixer la superfície i composició i investigar si té atmosfera.

Recreació de l'aspecte d'Ultima Thule. Europa Press
Recreació de l'aspecte d'Ultima Thule. Europa Press

La sonda espacial de la NASA New Horizons ha sobrevolat aquest dilluns amb èxit Ultima Thule, l’objecte celest més llunyà que s’ha explorat fins ara. Aquest objecte està situat en el cinturó de Kuiper, a uns 6.500 milions de quilòmetres de distància del Sol.

El cap de la NASA, Jim Bridenstine, ha confirmat aquest assoliment en el seu compte oficial de Twitter. “Confirmat! New Horizons ha sobrevolat l’objecte celest més distant mai visitat per una nau espacial. Felicitats a l’equip!”, ha manifestat Bridenstine.

Ultima Thule, que va ser el nom triat pel públic en una convocatòria de la NASA per a nomenar a l’objecte conegut fins llavors com 2014 MU69, prové d’un terme d’origen grec usat per geògrafs romans i medievals per a indicar un lloc “situat més enllà del món conegut”.

La sonda New Horizons, que ja va inspeccionar Plutó el 2015, farà fotografies d’alta resolució d’Ultima Thule durant 72 hores des de 3.500 km de distància amb l’objectiu de reconéixer-ne la superfície i composició i investigar si té atmosfera o altres cossos celests al voltant. Així mateix, es pretén determinar si es tracta d’un sol objecte celest o la unió de dos.

Ultima Thule està situat en una de les regions més remotes del Sistema Solar, coneguda com el cinturó de Kuiper.

D’aquesta manera, els científics i astrònoms a càrrec d’aquesta missió esperen que la informació que registre New Horizons ajude a entendre millor la formació del Sistema Solar i com es van construir els planetes.

També et pot interessar

stats