Una multitud pren un aeroport al Daguestan buscant israelians

En aquesta república russa, de majoria musulmana, una turba de gent s'ha llançat a la caça del jueu en l'aeroport. Hi ha almenys 60 detinguts i 20 ferits, entre ells nou policies

aeroport
Una multitud s'ha llançat a la recerca d'israelians i jueus a l'aeroport de Makhatxkalà / yahoo.com

Almenys 60 persones han sigut detingudes i més de vint han resultat ferides a l'aeroport de Makhatxkalà, la capital de la república russa del Daguestan, de majoria musulmana, on aquest diumenge una multitud es va llançar a la recerca d'israelians i jueus, segons informen aquest dilluns les autoritats locals.

Entre els ferits hi ha nou policies, dos dels quals van haver de ser hospitalitzats, segons el departament del Ministeri de l'Interior per al districte federal Caucas nord, que ha afegit que han sigut identificats més 150 participants en els disturbis.

Centenars de persones van prendre l'aeroport i la pista d'aterratge després de convocatòries en canals de Telegram per l'arribada de vols procedents d'Israel per a revisar els vols i automòbils que buscaven israelians i jueus, en protesta pel conflicte entre Israel i el grup terrorista islamista Hamàs.

D'acord amb mitjans russos com Echo del Daguestan, la turba va cridar consignes antisemites i "Al·lahu-àkbar" (Al·là és gran). També es van sentir trets. Era tota una caça al jueu.

Alguns van córrer cap a la pista d'aterratge i van intentar pujar-se'n a un avió que havia arribat de Tel-Aviv, segons vídeos difosos en les xarxes socials. Les forces de seguretat van aconseguir buidar després de diverses hores de disturbis l'aeroport.

"Els metges estan tractant en hospitals deu víctimes de l'incident a l'aeroport de Makhatxkalà", ha assenyalat el Ministeri de Salut del Daguestan, segons l'agència TASS. Dues d'elles estan en estat crític i deu més han patit ferides menors.

L'Agència Federal de Transport Aeri va ordenar inicialment el tancament de l'aeroport fins al pròxim 6 de novembre, però després va indicar que la mesura regirà només fins demà dimarts.

El govern del Daguestan ha obert un centre operatiu les 24 hores del dia i ha mobilitzat tots els departaments. El governador de la república, Serguei Melikov, va escriure en el seu canal de Telegram que "les accions dels qui es van reunir a l'aeroport de Makhatxkalà són una greu violació de la llei.

La comissionada de Drets Humans de Rússia, Tatiana Moskalkova, va afirmar al seu torn que "els esdeveniments a l'aeroport tenen clarament com a objectiu incitar a l'odi ètnic i poden conduir a greus violacions dels drets humans".

"L'objectiu és desestabilitzar la pau civil a Rússia. En aquests temps difícils, inste els ciutadans del Daguestan a no sucumbir a les provocacions i a seguir estrictament la llei i les crides de les autoritats de la República", ha recalcat.

També et pot interessar

stats