València es manifesta en solidaritat amb Palestina i contra el "genocidi israelià"

Milers de persones han marxat per la ciutat per a demanar la fi de la “complicitat del govern espanyol i europeu” amb l’estat d’Israel

Manifestació pro-Palestina convocada a València aquest diumenge pel BDS del País València
Manifestació pro-Palestina convocada a València aquest diumenge pel BDS del País València / Kai Försterling (Efe)
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'octubre 2023 - 13:02 Actualitzat: 29 d'octubre 2023 - 14:27

Milers de persones tornen a marxar per València aquest diumenge en solidaritat amb Palestina i contra el “genocidi israelià”. Aquesta és la quarta convocatòria del moviment BDS (sigles de Boicot, Desinversió i Sancions) del País Valencià a la ciutat des que l’exèrcit d’Israel va encetar una ofensiva en represàlia a una operació de Hamàs en territori sota el seu control el 7 d’octubre.

Aquesta manifestació unitària demana la fi dels bombardejos contra població palestina i l’ocupació del seu territori i defensa que la població refugiada puga tornar-hi. A més, exigeix l’embargament d’armes, el trencament de relacions i la fi de “la complicitat del govern espanyol i europeu amb l’apartheid israelià”. 

En l'organització de la manifestació han col·laborat la Comunitat Palestina de València, el Comité de Suport al Poble Palestí i el moviment de la joventut palestina Al-Yudur. També s'hi han adherit més de 120 associacions, moviments socials, organitzacions, partits polítics i sindicats.

Entre un mar de banderes palestines, una d'elles penjada des del Micalet, un dels càntics més entonats ha sigut “No és una guerra, és un genocidi”. Entre les persones manifestants ha estat el diputat de Compromís-Sumar al Congrés i portaveu d'Iniciativa Alberto Ibáñez, que s'ha sumat a la petició de jutjar Netanyahu per crims de lesa humanitat.

L’operació de Hamàs es va saldar amb 1.400 morts i més de 200 ostatges. La resposta de l’exèrcit sionista li ha costat la vida a més de 8.100 palestins i palestines, tant a la Franja de Gaza com a Cisjordània. 

A Madrid també s'ha convocat una manifestació unitària en solidaritat amb el poble palestí que ha reunit vora 35.000 persones, segons dades de la delegació del govern. La vicepresidenta segona en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, que ha participat en la convocatòria, ha remarcat que "hui, Israel està cometent crims de guerra" i ha demanat un "alto el foc immediat". Per part de Podem hi han acudit les ministres en funcions de Drets Socials i Igualtat, Ione Belarra i Irene Montero, respectivament.

Abans d’aquesta marxa reivindicativa, s’ha presentat el manifest “Cal aturar la guerra”, impulsat per Retallades Zero i que compta amb el suport de personalitats del món de la cultura i la política. Entre els valencians i valencianes, destaquen la cantant Sole Giménez i el síndic de Compromís, Joan Baldoví.

També et pot interessar

stats