Una brutal agressió a Manhattan augmenta la preocupació sobre els atacs d'odi a la comunitat asiàtica

La policia de Nova York busca un home que, mentre feia un al·legat antiasiàtic, ha agredit a patades una dona de 65 anys.

Agressió a una dona xinesa a Nova York / Reuters

La policia de Nova York busca l'home que aquest dilluns, mentre feia un al·legat antiasiàtic, va agredir brutalment una dona de 65 anys. El departament de crims d'odi n'ha assumit la investigació sobre el cas, que l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, denuncia obertament com una tendència d'atacs violents contra la comunitat d'asiàtics nord-americans.

Les càmeres de seguretat van captar l'agressor agredint la dona sense mediar paraula, quan caminava pels carrers de Manhattan. La víctima rep patades a l'estómac i al cap, tombada a terra, abans que l'home se'n vaja i sense que ningú la protegisca. De fet, es veu un home tancant la porta de l'edifici més pròxim sense intercedir per la víctima.

L'agressió ha motivat la condemna pública del president dels Estats Units, Joe Biden, que ha instat la població a trencar el silenci sobre aquests atacs. El més greu va passar a principi de mes, quan un atac amb armes de foc als balnearis d'Atlanta (Geòrgia) va deixar huit persones mortes, sis d'elles nord-americanes d'origen asiàtic.

Els delictes d'odi contra la comunitat asiàtica han crescut amb la pandèmia

Els representants de la comunitat asiàtica als Estats Units fa temps que adverteixen d'un repunt dels delictes d'odi coincidint amb l'inici de la pandèmia del coronavirus. Han constatat almenys 3.800 agressions, una xifra que creuen que és una fracció del total. I atribueixen bona part de la responsabilitat a l'expresident del país, Donald Trump, recordant que durant la primera onada es referia a laSARS-CoV-2 com el "virus de la Xina".

El Centre d'Estudis de l'Odi i l'Extremisme nord-americà també ha posat xifra a aquesta violència, i estima que els delictes d'odi contra asiàtics dels EUA van créixer un 149% el 2020.

La ciutat de Nova York ja ha anunciat el desplegament d'un equip encobert per a perseguir els delictes d'odi contra els asiàtics, contra els quals una part de la societat ha augmentat la pressió amb actituds clarament racistes. Fart que es qüestionara la seua ciutadania nord-americana pels seus trets asiàtics i el seu color de pell, l'oficial nord-americà Lee Wong, de 69 anys, va desbotonar-se la samarreta en una roda de premsa per a exhibir les ferides de guerra mentre servia a l'exèrcit dels EUA. A pit descobert Wong va preguntar a l'audiència si això es considerava suficientment patriòtic.

També et pot interessar

stats