Una bomba "souvenir" provoca moments de pànic a l'aeroport de Tel-Aviv

Una família dels Estats Units va passar pels controls de seguretat una bomba sense explotar que havien trobat mentre visitaven els alts del Golan i que portaven en l'equipatge

Bomba "souvenir" a l'aeroport de Tel Aviv
Bomba "souvenir" a l'aeroport de Tel-Aviv / Aeroport d'Israel

L'aeroport internacional Ben Gurion, als afores de Tel-Aviv (Israel), va ser escenari aquest divendres de moments de pànic quan una família dels Estats Units va passar pels controls de seguretat una bomba sense explotar que havien trobat mentre visitaven els alts del Golan i que portaven en l'equipatge com un "souvenir", segons han informat mitjans israelians com Haaretz.com.

Quan els agents van descobrir el projectil, van ordenar l'evacuació de la zona de facturació de l'aeroport, fet que va provocar moments de terror. Els passatgers van començar a dispersar-se per la sala d'embarcament, molts ajupits, com es mostra en alguns vídeos compartits a les xarxes socials. Un home va haver de ser hospitalitzat per les ferides que va patir quan intentava fugir per una cinta transportadora d'equipatge.

L'alerta de seguretat permanent a la qual està acostumada la població israeliana va fer que la majoria de les persones presents en l'aeroport adoptaren posicions de defensa, que s'amagaren darrere de columnes, davall de taules o darrere de peces d'equipatge.

A la família se li va permetre pujar al seu vol després d'un interrogatori per part del personal de seguretat.

La regió dels alts del Golan és un estratègic altiplà que Israel va prendre a Síria en la guerra dels Sis Dies (1967) i que finalment es va annexionar el 1981.

El dispositiu és un dels molts artefactes explosius sense detonar que es van quedar a la zona després dels intensos combats que es van viure. Els veïns i les veïnes saben que han d'anar amb compte quan es desvien dels camins coneguts i hi ha advertències als visitants de no tocar les restes que puguen trobar.

A hores d'ara estan en marxa operacions de neteja de mines en molts llocs al llarg de les fronteres israeliana, siriana i libanesa, devastades per la guerra.

També et pot interessar

stats