Una adolescent negra mor en un altre incident policial als Estats Units

Les forces de seguretat de Columbus (Ohio) expliquen que han disparat perquè la menor, de 15 anys, havia amenaçat dues xiquetes amb un ganivet

Hazel Bryant reacciona després que la seua neboda, de 15 anys, morira pels trets d'un oficial de policia a Columbus, Ohio, els Estats Units
Hazel Bryant reacciona després que la seua neboda, de 15 anys, morira pels trets d'un oficial de policia a Columbus, Ohio, els Estats Units / Gaelen Morse (Reuters)

Una adolescent negra ha mort per trets de la policia a la ciutat de Columbus, a Ohio. Segons les forces de seguretat, l'adolescent havia amenaçat dues xiquetes amb un ganivet. Quan s'ha conegut el succés desenes de ciutadans han eixit a protestar als carrers de Columbus.

La Divisió de Policia de Columbus ha publicat imatges de la càmera corporal de l'oficial implicat en els fets que, segons les autoritats, havia acudit al lloc després de respondre a una telefonada del servei d'emergències en la qual el van informar sobre un intent d'apunyalament. L'alcalde de Columbus ha assegurat que la policia disparà per protegir la vida d'altra xica que anava a ser apunyalada.

Segons la policia, el vídeo mostra l'adolescent atacant dues dones amb un ganivet quan l'oficial arribava al camí d'entrada d'una casa. L'oficial dispara diverses vegades contra la menor (en l'enregistrament es poden escoltar fins a quatre detonacions), segons les fonts. La jove cau a terra al costat d'un automòbil que havien estacionat en el camí d'entrada, on les imatges de la càmera corporal mostraven un ganivet en terra.

L'adolescent morta ha sigut identificada com Makiyah Bryant, de 15 anys, per una portaveu de serveis per a xiquets del comtat de Franklin, que ha dit que la jove havia estat a cura d'aquest departament. El nom de l'oficial implicat, que segons les autoritats serà apartat del servei mentre s'investiga el tiroteig, no ha sigut ser revelat.

L'Oficina d'Investigació Criminal d'Ohio durà a terme una investigació independent, que segons els funcionaris locals és la mateixa que es fa cada vegada que un oficial dispara a algú.

El succés s'ha produït el mateix dia que l'exagent de policia de Minneapolis Derek Chauvin era declarat culpable de tots els càrrecs dels quals se l'acusava per la mort per asfíxia de l'afroamericà George Floyd al maig de l'any passat i que va provocar una enorme onada de protestes als Estats Units.

També et pot interessar

stats