Un observador d'ocells troba un tresor celta de 1.300 monedes d'or al sud d'Anglaterra

El descobriment té un valor aproximat d'un milió d'euros i una antiguitat d'uns 2.000 anys.

Les monedes tenen un valor aproximat d’un milió d’euros
Les monedes tenen un valor aproximat d’un milió d’euros / Facebook Treasure Hunting

Eixir a practicar la teua afició i tornar a casa amb un tresor celta. Sembla el guió d'una pel·lícula d'aventures, però ha sigut l'experiència d'un observador d'aus que va trobar 1.300 monedes celtes d'or al sud d'Anglaterra el setembre passat.

Les monedes tenen una antiguitat d'uns 2.000 anys i un valor aproximat d'un milió d'euros, segons la revista britànica Treasure Hunting ("La caça del tresor"), que ha explicat el descobriment sense revelar el lloc precís de la troballa.

El descobridor, tot i que vol mantindre l'anonimat, ha compartit l’experiència indicant que va veure brillar alguna cosa mentre observava un voltor perseguir dues garses.

L'objecte brillant li va cridar l’atenció, el va agafar i va veure que es tractava d'una moneda antiga. Després de trobar-ne una altra al costat, va decidir tornar a casa a pel seu detector de metalls. Armat amb aquest, va passar tota la vesprada buscant monedes i va acabar trobant-ne 1.300. La major part estaven guardades en un recipient de fang enterrat a poca profunditat.

“Vaig haver d'asseure'm per a recuperar la respiració”, ha declarat l'afortunat a la revista britànica.

L'autor del reportatge i editor de la revista, Julian Evan-Hart, ha assenyalat que es tracta del tresor més important d'aquest tipus mai trobat al país. La publicació apunta que el seu origen podria ser un depòsit de guerra per a les campanyes de la tribu dels icenis, liderada per la reina Boudicca, que va emprendre una revolta contra els romans.

També et pot interessar

stats