Un mort i cinc ferits en un tiroteig en una església prop de Los Angeles

La Policia ha arrestat el presumpte autor de l'atac, que s'ha produït l'endemà de la matança en un supermercat de Buffalo, amb almenys deu víctimes mortals

Un cordó policial acota la zona de l'atac a l'església presbiteriana de Laguna Woods
Un cordó policial acota la zona de l'atac a l'església presbiteriana de Laguna Woods / David Swanson (Reuters)

Almenys una persona ha sigut assassinada i altres cinc han resultat ferides aquest diumenge en un tiroteig ocorregut en una església als afores de Los Angeles (Califòrnia, els Estats Units), segons han informat les autoritats.

La Policia ha arrestat el presumpte autor de l'atac, que ha disparat contra diverses persones en una església presbiteriana a Laguna Woods, ciutat al sud-est de Los Angeles.

L'agutzil del comtat d'Orange ha informat a través de Twitter que una persona ha mort al lloc dels fets, mentre que unes altres quatre estan ferides de gravetat a l'hospital i una cinquena ha registrat ferides menors. "Estem treballant per a tindre informació el més ràpid possible", ha explicat la Policia.

En un comunicat posterior, el cos policial ha emés un comunicat en què detalla les identitats de les persones ferides, quatre homes i una dona d'entre 66 i 92 anys, tots d'ascendència asiàtica. De moment no s'ha identificat la víctima mortal ni tampoc s'han donat més detalls del suposat agressor, un home que, segons la descripció de les autoritats, seria també asiàtic i en la seixantena. Les primeres investigacions apunten al fet que no vivia a la zona i es treballa per a esclarir les motivacions que el van dur a atacar les persones congregades a l'església.

Aquest tiroteig és el segon registrat al país en a penes 24 hores. El dissabte, un jove blanc fortament armat va irrompre en un supermercat de Buffalo, a l'estat de Nova York, i va començar a disparar indiscriminadament. En l'assalt ha matat deu persones i n'ha ferit altres tres, la majoria d'elles negres.

L'atacant portava posat un casc militar amb una càmera que estava transmetent en viu l'acció en la plataforma Twitch.

L'agència federal FBI ha informat que investiga l'atac "com un crim d'odi i un cas d'extremisme violent per motius racials". Després del tiroteig, el president dels Estats Units, Joe Biden, ha fet aquest diumenge una crida a "treballar junts" per a enfrontar l'"odi".

També et pot interessar

stats