Supervivent de la tragèdia de Melilla: “La policia ens deia: 'Moriu-vos, moriu-vos!''”

El refugiat sudanés relata a À Punt que la gent va morir apallissada

El jove mostra una publicació on es veuen els cossos amuntegats / À Punt NTC
Sofia Català
28 de juny 2022 - 21:37

La Fiscalia ha obert una investigació per la tragèdia a la tanca de Melilla en què van morir almenys 23 migrants divendres passat. À Punt Notícies ha pogut parlar amb un jove supervivent que ens ha contat la dura experiència. És sudanés i ara es troba a Marràqueix. Les autoritats del Marroc estan traslladant de manera forçada alguns refugiats lluny de la frontera.

Aquest jove relata que va ser dels primers a anar de la frontera marroquina cap a la frontera espanyola. “Vaig aconseguir passar i la policia espanyola em va pegar i em van entregar a la policia marroquina”, assenyala, afegint que els marroquins el van agafar i el van portar altra vegada cap al Marroc.

“La gent no va morir asfixiada. La gent va morir apallissada”

“Jo soc un dels que està en la imatge. Vaig ser dels primers que van treure i després vaig veure com anaven arribant els altres. La policia ens deia: 'Moriu-vos, moriu-vos!'", explica, assegurant que la gent no va morir asfixiada, sinó apallissada i que no es tractava de 2.000 persones, sinó de 450.

En declaracions a À Punt Notícies, explica: "Jure per Déu que la gent no va morir asfixiada. La gent va morir apallissada. Ens van apallissar i, després, ens van donar aigua i ja està. Després ens traslladen a llocs molt llunyans, Chichaoua, Tànger, molt lluny, fins i tot el desert".

 

També et pot interessar

stats