Un italià mort i set turistes ferits en un atac a Tel-Aviv

La Unió Europa demana a israelians i palestins que frenen l'escalada militar que viu la regió des de l'assalt a la mesquita d'Al Aqsa  

Imatge del vehicle utilitzar per a l'atact aquest divendres a Tel Aviv
Imatge del vehicle utilitzar per a l'atact aquest divendres a Tel-Aviv / Abir Sultan

Un italià ha mort i set persones més han resultat ferides aquest divendres a la nit en un atropellament presumptament intencionat a la ciutat israeliana de Tel-Aviv, totes elles turistes d'Itàlia i el Regne Unit. Cap de les persones ferides està en estat greu. A l'atacant l'han abatut, segons informen mitjans i serveis mèdics d'emergència d’Israel.

Segons la Policia, un conductor va atropellar diversos vianants en una avinguda cèntrica en l'àrea del front marítim de Tel-Aviv fins que va bolcar. Després, agents a l'àrea van veure que el conductor estava tractant d'agafar una arma. La reacció va ser disparar i matar-lo, ha concretat un portaveu policial.

Aquest incident té lloc enmig d'un fort repunt de violència a la regió en ple mes sagrat musulmà del ramadà, i després de l'altre atac d'aquest divendres que va posar fi a la vida de dues dones israelianes a Cisjordània ocupada.

Després de l'atac a Tel-Aviv, el primer ministre, Benjamin Netanyahu, ha convocat unitats de reserva de la Policia de Fronteres per a desplegar-se com a reforç per l'escalada de violència a la regió.

Israel va llançar aquesta passada matinada diversos atacs de represàlia contra la Franja de Gaza i el sud de Líban, després del llançament de coets per part de milicians palestins després de dies d'enfrontaments entre palestins i forces israelianes en la mesquita d'Al Aqsa de Jerusalem.

La Unió Europea insta israelians i palestins a frenar l'escalada militar

L'alt representant de la Unió Europea per als Afers Estrangers, Josep Borrell, ha instat aquest dissabte que cesse la violència a Israel, als Territoris Palestins Ocupats i al Líban i ha subratllat que, encara que Israel "té dret a defensar-se", tota resposta ha de ser "proporcionada".

"La UE demana la fi immediata de la violència actual. Ha de fer-se tots els possibles per a evitar que el conflicte s'estenga. Instem totes les parts que actuen amb la màxima moderació, que eviten una nova escalada i que promoguen la calma durant les festes religioses en curs", ha dit Borrell en un comunicat.

També et pot interessar

stats