Un espanyol, entre els supervivents de l'accident de Durango

José Manuel Pulgar Hidalgo, asturià, ens relata la seua experiència des de l'hospital on es recupera.

L'asturià José Manuel Pulgar Hidalgo ha relatat la seua experiència des de l'hospital on es recupera.

L'asturià José Manuel Pulgar Hidalgo va ser un dels 99 passatgers que pujaren al vol 2431 de la companyia Aeroméxico amb destinació a Ciutat de Mèxic, el dimarts 31 de juliol. L'avió es va estavellar a penes enlairar-se com a conseqüència d'una perillosa combinació de fenòmens meteorològics adversos.

José Manuel, que es dirigia a la capital mexicana per a fer la connexió aèria i tornar a Astúries, ha volgut relatar la seua experiència als mitjans de comunicació. Així, ha contat com cap a les tres de la vesprada va ocupar el seient 7B i va mamprendre una conversa amb la dona que seia al seu costat, a la qual va haver d'ajudar a eixir de l'avió quan sofriren l'accident. Els fets van ocórrer poc després d'enlairar-se l'aparell i per això el primer que va pensar és que tornaven a aterrar sense més.

No obstant això, després d'un primer intent, l'avió va fer un violent colp i dins la cabina es va desfermar el caos. José Manuel ha relatat com passatgers i equipatges eixiren volant, i com va sentir de sobte molta calor i es va adonar que hi havia un incendi. Es va dirigir ràpidament cap a la porta d'emergència, però va recordar que la seua companya era una dona major, va tornar i la va ajudar a eixir de l'aparell. Alguns dels viatgers aconseguiren gravar la dramàtica situació amb telèfon mòbil i han cedit les imatges als mitjans perquè es conega el pànic que va regnar en aquells moments.

Afortunadament, tant José Manuel com la resta de passatgers i els 4 membres de la tripulació van salvar la vida. A hores d'ara, només 20 d'ells continuen recuperant-se de les seues lesions a l'Hospital Militar del Campo de Batalla 5 de Mayo. L'asturià, miner de professió, espera eixir com més prompte millor, per a reunir-se amb la seua dona i els seus fills, que encara es troben a Mèxic, perquè havien anat al casament del seu cunyat. Encara que té ganes de tornar a casa, ha confessat que li fa por reviure el moment de l'enlairament.

També et pot interessar

stats