Un cotxe bomba provoca diverses explosions en una zona comercial de Quito

Hi ha sis persones detingudes per la seua presumpta vinculació amb l’atemptat, que no ha causat cap víctima

Cotxe bomba a Quito
Agents de la policia inspeccionen la zona comercial del centre de Quito on la nit de dimecres va esclatar un cotxe bomba / José Jácome (EFE)

Continua l’onada de violència a l’Equador. Un cotxe bomba —carregat aparentment amb dos cilindres de gas i tacs de dinamita— ha provocat la nit de dimecres almenys quatre explosions en una zona comercial del centre de Quito.  

Si bé la Policia Nacional del país havia afirmat en un principi que es tractava d'un incendi en un vehicle, el general Pablo Ramírez ha confirmat més tard als periodistes que el succés ha resultat ser un presumpte atemptat pels elements explosius que contenia, la detonació dels quals no ha causat víctimes.

El general també ha informat que la policia ha arrestat sis persones, entre elles cinc equatorians i un colombià, per la seua presumpta vinculació amb aquest cotxe bomba, alguns d'ells amb antecedents per robatori, extorsió i assassinat.

Ramírez ha detallat que tres d'ells havien sigut detinguts fa quinze dies pel robatori d'un camió i per segrestos en diferents parts de la ciutat, però que van ser posats en llibertat condicional per la justícia.

Els detinguts es troben a l'espera de passar a disposició judicial, mentre els policies mantenen acordonada la zona de les explosions i busquen més proves.

El general Ramírez també ha assenyalat que tant el vehicle que va esclatar com un segon cotxe on es traslladaven les sis persones detingudes eren robats. Així mateix, ha apuntat que aquesta acció podria ser una resposta del crim organitzat a una sèrie de trasllats de presos realitzats aquest dimecres.

No es tracta d'un fet aïllat

El compte El Municipio de Quito, en un missatge per xarxes socials, ha indicat que "l'incident es troba sota investigació per les unitats especialitzades de la Policia" i que al lloc hi ha "l'equip d'explosius del Grup d'Intervenció i Rescat (GIR), que hauran de determinar les circumstàncies de l'explosió i si va haver-hi o no detonador".

Segons imatges del lloc del succés, al costat del vehicle cremat apareix un cilindre que, segons els veïns, podria ser d'una bombona de gas.

Amb la mateixa tècnica l'any passat diversos cotxes bomba van esclatar a la ciutat portuària de Guayaquil. Uns precedents que han fet pensar als residents de la zona que podria tractar-se d'un atemptat similar, ara a la capital.

També et pot interessar

stats