Un centenar d’espanyols atrapats a Ucraïna demanen ajuda al govern espanyol

El ministeri d'Afers Estrangers ha recomanat als ciutadans atrapats seguir instruccions de les autoritats locals fins que milloren les condicions de seguretat

Encara hi ha un centenar d'espanyols atrapats a Ucraïna / À Punt NTC

El ministre d'Afers Estrangers d’Espanya, José Manuel Albares, ha dit aquest dilluns que hi ha més d'un centenar d’espanyols a Ucraïna. Si bé el ministeri té constància que alguns d’ells estan al país de forma voluntària, hi ha casos de persones atrapats sense poder eixir del país i demanen al govern que els ajude.

És el cas d’un matrimoni il·licità, que continua a l'hotel on es van hostatjar per a participar com a jutges en una competició de ball, a 600 quilòmetres de Kíev i a 1.000 quilòmetres de qualsevol frontera segura. “No ens van posar problemes per a entrar-hi, els avions eixien des d’Espanya”, han explicat. 

Han assegurat que no en poden eixir pels seus propis mitjans perquè els bombardejos continuen als aeroports i les carreteres, i han dit sentir-se abandonats per part de l'ambaixada i el consolat. “Que algú es pose en contacte amb nosaltres, encara que siga per dir com està la situació”, han demanat.

Per la seua banda, Jorge, veí de Santa Pola, segueix el minut a minut de l’evolució de l’atac a Ucraïna. El seu fill està a Kherson, una ciutat assetjada per l'exèrcit rus i li és impossible tornar a Espanya. Allí, el veïnat s’ha organitzat per a vigilar l'accés a l'hospital i distribuir aliments entre la població. 

El govern espanyol els ha recomanat seguir les indicacions de les autoritats locals fins que les condicions de seguretat permeten reprendre les operacions de rescat i puguen traslladar-los a Espanya.

També et pot interessar

stats