La UE ratifica l’acord de l’Organització Mundial del Comerç sobre els subsidis a la pesca il·legal

L’acord, que entrarà en vigor quan l’aproven dos terços dels 164 països integrants, pretén millorar la sostenibilitat dels oceans

L'acord pretén deixar sense subvencions les pràctiques de pesca il·legal
L'acord pretén deixar sense subvencions les pràctiques de pesca il·legal / Europa Press

Els ministres de Comerç de la Unió Europea han ratificat aquest dijous l'acord internacional per a eliminar els subsidis a la pesca il·legal, aprovats el juny del 2022 en la Conferència Ministerial de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

Aquest pacte prohibeix els subsidis als vaixells i operadors que practiquen la pesca il·legal, no declarada i no subjecta a la normativa internacional, a més de suspendre les ajudes a la pesca d'espècies que pateixen sobreexplotació. "Aquesta ratificació és un gran pas avant cap a la sostenibilitat dels oceans", afirma la presidència sueca de la UE en el seu compte oficial de Twitter. Aquest acord inclou la “prohibició ferma” de donar ajudes públiques a les pràctiques de pesca il·legal.

Aquest acord va tardar vint-i-un anys a negociar-se i entrarà en vigor quan l'hagen ratificat dos terços dels 164 països que formen l'OMC. Fins ara, ho han fet ja, a més de la UE, els Estats Units, el Canadà, Suïssa, Singapur i Seychelles.

També et pot interessar

stats