La UE acorda sancionar Hamàs i colons israelians extremistes

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea han tancat l'acord aquest dilluns

Banderes de la Unió Europea en una imatge d'arxiu
Banderes de la Unió Europea en una imatge d'arxiu / James Arthur Gekiere (Europa Press)

Els ministres d'Afers Estrangers de la Unió Europea (UE) han arribat aquest dilluns a un acord polític per a sancionar membres del grup islamista Hamàs pels atemptats contra Israel del 7 d'octubre, així com colons israelians responsables de violència contra palestins a Cisjordània.

“Hem aprovat, hui sí, per unanimitat, les sancions contra els colons violents que assetgen als palestins a Cisjordània”, ha indicat el ministre espanyol d'Afers Estrangers, José Manuel Albares, en una roda de premsa al final d'un consell de ministres d'Afers Estrangers comunitaris, en la qual també ha confirmat l'acord polític per a sancionar Hamàs.

Fonts diplomàtiques han precisat que les sancions afectaran sis colons israelians i a tres membres d'Hamàs. Després de l'acord polític de hui, les dues llistes de sancionats han d'adoptar-se formalment més endavant. En el cas d'Hamàs, responen als crims sexuals duts a terme per membres del grup islamista. Les mesures restrictives consisteixen en una prohibició de viatjar a territori comunitari per a les persones afectades i en una congelació dels actius que tinguen a la Unió Europea.

Països com Espanya, França o Bèlgica ja havien decidit avançar unilateralment en les sancions contra els colons israelians violents davant la falta de consens a la UE, encara que eixes mesures nacionals es limitaven a la prohibició d'entrar a la UE.

També et pot interessar

stats